Gündem

Corona virüsü kargolardan bulaşır mı? Uzmanı Dr. Songül Özer Açıkladı

Corona virüsü salgını dünya genelinde yayılmaya hızlı bir şekilde devam ederken insanlar virüse yakalanmamak için çeşitli önlemler almaya başladı.

KARGOLARDAN CORONA VİRÜSÜ BULAŞIR MI?

Koronavirüsün ortaya çıkmadan önce yurtdışından sipariş veren insanlar merakla, “Sipariş verilen kargolardan Corona (Korona) virüsü bulaşma ihtimali var mı?” sorusunun cevabını araştırıyor.

UZMAN DOKTOR ÖZER’DEN DİKKAT ÇEKEN CORONA VİRÜSÜ AÇIKLAMASI

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Songül Özer bu konuda yaptığı açıklamada,  “Virüsler çok hızla yayılırlar. Corona da (Korona) bir virüs. Ama çok önemli bir nokta var. Bu virüsler yani Corona (Korona) virüsü dış ortamda çok fazla canlı kalamazlar.” ifadelerini kullandı.

Corona virüsü kargolardan bulaşır mı? Uzmanı Dr. Songül Özer Açıkladı

VİRÜSLERİN KAN HÜCRESİ İÇİNDE CANLI KALMA ŞANSI VAR

Ayrıca Özer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Corona ( Korona) virüsünün canlı kalabilmeleri için mutlaka canlı bir hücrenin içinde yaşaması gerekir. Bir kan hücresinin, bir solunum içerisinde yaşaması gerekir ki ancak o zaman canlı kalabilirler. Dış ortamda asla canlı kalamazlar. Çin’den gelen paketler, Çin’den gelen kargolar, kargoları taşıyan kişilerle virüs bulaşma şansı asla yoktur. Böyle bir şey mümkün değildir. Çünkü o ürünler ve kutular uzun süre dış ortamda kalıyorlar ve virüslerin yaşaması mümkün değil’