Gündem

Corona Virüsü Vaka Sayıları İçin Korkutan Açıklama! Yeni Kısıtlama Mı Geliyor?

Türkiye bir yandan normalleşme sürecinde adımlarını tek tek atarken corona virüsü ile mücadele de devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında her gün yeni vaka, ölüm ve iyileşen sayılarını duyurdu. Bakan Koca’nın açıklamalarına göre bu rakamlar hiç iç açıcı değil.  

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI  

Dün video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen corona virüsü Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açılamalarında “Son 2 hafta içinde 5 ilimizin günlük vaka sayılarında dikkat çekici artış olmuştur. Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya, Diyarbakır’dır.” ifadelerine yer verdi. 

EYLÜL AYINDA OKULLARIN AÇILMASI ZOR? 

Hürriyet Başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu vaka sayılarının binin altına düşmemesi hakkında kaygılarını belirtti ve bugünkü yazısında corona virüsü vaka sayısının böyle devam etmesi durumunda Eylül ayında okulların açılmasının zor olduğunu vurguladı. 

Osman Müftüoğlu “Bu rakamlardan korkalım” başlıklı yazısında “Bu rakamlarla eylülde okulları açmayı unutun” ifadelerini kullandı. 

Bu açıklamaların ardından akıllara yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Ancak bu konu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Bir gelişme olduğunda okuyucularımızla anlık olarak paylaşacağız…