Gündem

Corona Virüsünden Korunmak İçin Akılalmaz Yöntem ! 3 Kişi Hayatını Kaybetti 1 Kişi Kör Oldu

New Mexico eyaleti Sağlık Bakanı Kunkel önemli bir açıklama yaptı. Kubkel açıklamalarında metanol içeren bir el dezenfektanı içildiyse tıbbi yardım alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Bakan Kunkel açıklamalarında “Metanol zehirlenmesi için bir panzehir kullanılabilir. Ancak bir kişiye ne kadar erken müdahale edilirse, iyileşme ihtimali o kadar artar” ifadelerini kullandı ve yüksek miktarda metanol alınması, vücutta mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, bulanık görme, sinir sisteminde kalıcı hasar ve  körlüğü de beraberinde getirdiği vurgulandı. 

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 1 KİŞİ KÖR OLDU

New Mexico’da el dezenfektanı içen kişiler hayatını kaybetti. Konu ile ilgili olarak  el dezenfektanı içen 3 kişi metanol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybederken yine aynı şekilde el dezenfektanı içen 3 kişinin de yoğun bakımda tedavi gördüğü, 1 kişinin ise görme yetisini kaybettiği belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump daha önce bir açıklama yapmıştı.  Trump açıklamalarında dezenfektanların dışarıdaki virüsleri öldürdüğü gibi , vücut içerisindeki virüsleri de öldürebileceğini düşündüğünü, enjektör yardımıyla deri altına dezenfektan verilmesiyle corona virüsünden korunmanın olup olmayacağını merak ettiğini vurgulamıştı.

Trump’ın açıklamaları sağlık camiasının büyük tepkisini çekmişti. ABD Başkanı Donald Trump , daha sonra yaptığı açıklamada , söylemlerinin çarpıtıldığını, gereksiz sorular soran gazetecilere kinayeli cevap verdiğini, asla bu tür bir eylemi tasvip etmediğini söylemişti.