Gündem

Covid-19 için korkutan mutasyon gelişmesi!

Prof.Dr. Osman Erk corona virüsü salgını hakkında Sabah Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Erk açıklamalarında virüsün dünyada pik yapmış durumda olduğunu belirtti ve Türkiye’yi dünyadan ayırmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Konu ile ilgili olarak Osman Erk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“ÇEMBER DARALIYOR”

“Virüs dünyada ve Avrupa’da pik yapmış durumda. Türkiye’yi dünyadan ayırmak mümkün değil. Virüsün kötü anlamda mutasyona uğradığına dair bilgiler geliyor. Yani öldürülücüğü arttı. Çok tehlikeli dönemlerdeyiz. İstanbul’da çember daralıyor.”

Bunun yanı sıra açıklamalarındaçevremizden 10 kişiyi tanıyorsak 3’ünün şu anda corona virüsü tedavisi gördüğünü vurguladı ve şöyle devam etti:

“KESİNLİKLE UYMALIYIZ”

“Çevremizden 10 kişi tanıyorsak 3’ü şu anda koronavirüs tedavisi görüyor. Çok dikkatli olmalıyız. Havaların soğumasıyla birlikte mevsimsel grip devreye girecek. Kalabalıklardan kaçınmalı, toplu taşıma kullanmamalı, maske, mesafe, hijyen kuralına kesinlikle uymalıyız.”

İTALYA VE İSPANYA EN KÖTÜ SENARYOYU YAŞADI

Prof. Dr. Haluk Eraksoy ise açıklamalarında şöyle dedi:

“Maalesef insanlar pandemi döneminde olduğunu unuttu. Fazla normalleşti. Maskesiz, omuz omuza ortamlara girildi. Ve vakalar patladı. ‘En kötü senaryo bu mu?’ diyorlar, hayır en kötü senaryo bu değil. Bunun için hastanelerin dolu, sedyelerin koridorlara taşması gerek. İtalya ve İspanya bunu yaşadı. Biz de öyle olmadı. Olmayacak. Bize düşen maske, mesafe, hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymak.”