Gündem

Covid-19 Pandemisinde Son Dakika

Dünyayı kasıp kavuran covid-19 salgınında Çin’den bir kötü haber daha yayınlandı. Haberin gerçekliği üzerine Bilim Kurulu henüz açıklama yapmada da, Asya ülkeleri üzerinden yeni bir Corona virüs mutasyonu yaşandığı söyleniyor. Covid 19 salgını ve son dakika gündem haberleri üzerine detaylı bilgileri anında Haber365 üzerinden alabilirsiniz.

Yeni Tip Korona Virüs Mü Geliyor?

Son dönemde sürekli yanlış haberler nedeniyle, dünyada olup bitenler üzerine büyük tartışmalar yaşanıyr. Fakat şubat ayının ortalarında dünya bu salgınla mücadele ederken, virüsün mutasyona uğrama tehlikesi bilim insanları tarafından bildirilmişti. Sosyal medya üzerinden dönmekte olan bir haberin gerçekliği ise hala sorgulanıyor ve bilim kurulundan açıklama bekleniyor. Alman bilim insanları ve Çin’in ayakta olduğu son dakika gündem haberleri covid-19 mutasyonuyla ilgili dünyayı neler bekliyor?

Mutasyona uğrayan virüs, yeni tip covid 19 virüsüyle aynı benzerlikleri taşıyor. Ancak semptomları 2 hafta geç gösterdiği, ateş ve kuru öksürükten başka semptomların da olduğu belirtildi. Bu süreçte semptomların nezle ve ishal olarak değişkenlik gösterdiğini virüsün kronik rahatsızlıklara göre daha çabuk ölüm tehlikesi olduğu açıklandı.

Covid-19 Mutasyona Mı Uğradı?

Son dakika gündem haberleri arasında yeni tip Covid-19 virüsün mutasyona uğradığı henüz bilim kurulu ve dünya sağlık örgütü tarafından açıklanmadı. Birçok haberin yayınladığı bu dönemde, yalan haberlerin de dolandığı görülüyor. Fakat mutasyon ile ilgili henüz somut bir açıklama yok, Çin üzerindeki artış nedeniyle mutasyon haberleri üzerine yeni belirtilerin görülmediğine dair hiçbir açıklama henüz bulunmuyor.

Covid-19 Mutasyonunda Aşı Çalışmalarında Çin’de Yeni Gelişmeler

Global alanda Dünya Bilim Örgütünün aşı çalışmaları ve mutasyon üzerine bir açıklaması yapılmadı. Ancak ön görü olarak böyle bir duruma da hazırlık yapıldığını, Covid-19 pandemisinin küresel alanda daha fazla etkilere sahip olmasını engellemek için Çin Askeri Tıp Akademisinin biyolog mühendis Çen Vei şu anlık sadece aşının bir alt birim olduğunu açıkladı. Aynı zamanda içeriğinde koronavirüs üzerine antijen kısımlarını içerdiğini açıklayan Vei, henüz üst mutasyona yönelik çalışmaların gerçekleşmediğini dünya bilim örgütüyle paylaştıklarını bildirdi.

https://www.haber365.com.tr/son-dakika/gundem-haberleri