Gündem

Covid-19 Yasağını Deldiler ! 31 Bin 536 Lira Ceza Kesildi

Adana Valiliği tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada deneteimler kapsamında Yüreğir İlçesi Eskimisis Mahallesinde kına gecesi düzenlendiği, orkestra ile müzik yayını yapıldığı, katılan misafirlerin sosyal mesafe kuralına uymadıkları ve çalınan müzik eşliğinde oynadıklarının tespit edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamanın devamında kontrol yapıldığı ve bu doğrultuda toplamda 31 bin 536 lira para cezası kesildiği belirtildi. Ayrıca halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalara aralıksız olarak devam edildiği vurgulandı.

Covid-19 Yasağını Deldiler ! 31 Bin 536 Lira Ceza Kesildi

YAPILAN AÇIKLAMA 

Konu ile ilgili olarak Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Adana İl Jandarma Komutanlığınca; COVİD-19 denetimleri kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, Yüreğir İlçesi Eskimisis Mahallesinde kına gecesi düzenlendiği, orkestra ile müzik yayını yapıldığı, katılan misafirlerin sosyal mesafe kuralına uymadıkları ve çalınan müzik eşliğinde oynadıkları tespit edilmiştir.

Covid-19 Yasağını Deldiler ! 31 Bin 536 Lira Ceza Kesildi

Yapılan kontrolde; gelin, damat ve (2) orkestra görevlisine 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesine istinaden kişi başına (3.150) TL.  kına gecesine katılan ve sosyal mesafe kuralına uymayan (24) kişiye ayrı ayrı (789) TL. olmak üzere (28) kişiye toplam (31.536) TL. İdari Para Cezası uygulanmıştır.

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.