Gündem

Cumhur İttifakı ortakları ne konuştular?

Cumhur ittifakı ortakları Erdoğan ve Bahçeli en son 27 Şubat’ta Beştepe’de bir araya gelmişti. Burada yaptıkları zirveden sonra korona günlerinde ilk kez buluştu. Gündemin ilk başlığı TSK’nin hafta başından itibaren Irak’ın kuzeyine havadan ve karadan yaptığı operasyonlar vardı. Ama gözler iç siyasetle ilgili alınacak kararlardaydı.

SİYASET GÜNDEMİNDE AYASOFYA

Cumhur ittifakı, siyasi partiler ve seçim kanununda nasıl bir anlaşmaya varacak? Ne zaman yapılacak soruları yanıt bekliyor!.. Tıpkı Ayasofya ibadete açılacak mı açılmayacak mı, açılacaksa bu 15 Temmuz tarihinde mi açılacak sorularına yanıt arandığı gibi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya’nın ibadete açılması hakkında ki konular ile ilgili yaptığı açıklamada ‘’Danıştay kararını verir, sonrada bu adımlar da ona göre atılır’’ dese de, MHP Lideri Devlet Bahçeli bir an önce açılması yönünde görüş bildiriyor. Danıştay kararının beklenmesine taraf olmayan Bahçeli konu ile ilgili olarak ‘’Danıştay’ın açıklayacağı karar ne olursa olsun Aziz Milletimiz Ayasofya’yı fethimizin simgesi, tertemiz alınların secdeye geleceği bir cami olarak görmektedir’’ ifadelerini kullandı.

”AYASOFYA ÜZERİNDEN DÜNYAYA MEYDAN OKUNMAZ”

Vatan Partisi Genel Bahçeli Doğu Perinçek Bahçeli’nin bu Ayasofya çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce yanıt verdi! Perinçek Bahçeli’ye seslenerek ‘’Ayasofya üzerinden Dünya’ya meydan okunmaz!’’ dedi.

Ayasofya’nın müze statüsünden cami statüsüne kavuşması MHP ve Doğu Perinçek’i karşı karşıya getirdi. Buna birde Cumhur İttifakı eklendi.

”CUMHUR İTTİFAKININ YANCISI”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Halk TV’de ki bir programda Gazeteci İsmail Saymaz’a dikkat çeken bir mesaj gönderdi. Yalçın mesajında ‘’Perinçek Cumhur ittifakının yancısı olma gayreti içerisinde ama nafile…’’ dedi.

MECLİS BAŞKANI SEÇİMİ

12 Temmuz’da Meclis Başkanı Seçi yapılacak! Meclis Başkanlık seçimi de Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde masada ki konulardan biri olabilir!.. Mevcut Başkan Mustafa Şentop’la mı devam edilecek? Bin Ali Yıldırım’ın ismi de kulislerde konuşulan isimler arasında yer alırken, üçüncü bir isim de gündeme gelebilir. Gözler MHP ve AK Parti zirve toplantısı sonrasına çevrildi.