Gündem

Cumhurbaşkanı duyurdu: Sokağa çıkma yasağı geliyor! Yasak ne zaman bitecek?

Trabya Huber Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantı 15.00’te başlamıştı. Toplam 3 saat süren toplantı video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında ulusa sesleniş konuşması gerçekleştiren Erdoğan, koronavirüs salgınına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Cuma akşamı alınan sokağa çıkma yasağına ilişkin çeşitli yerlerde meydana gelen kargaşaya karşı “Kimi yerlerde yaşanmış gereksiz kargaşaya karşı gereken tedbirleri alacağız” ifadesini kullandı.

17 NİSAN’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Önümüzdeki hafta sonunda da sokağa çıkma yasağının uygulanacağını ifade eden Erdoğan açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

Hafta sonlarında sokağa çıkma yasağını ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık. Önümüzdeki hafta sonu da sokağa çıkma yasağı uygulanacak”

17 Nisan Cuma gecesi 24.00’de başlayacak olan sokağa çıkma yasağı 19 Nisan Pazar 24.00’e kadar devam edecek. Erdoğan, açıklamasında ihtiyaç duyulduğunda önümüzdeki haftalarda da yasağın devam edeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı duyurdu: Sokağa çıkma yasağı geliyor! Yasak ne zaman bitecek?

PANİK HAVASI OLDU

Açıklamasında, 10 Nisan’da alınan sokağa çıkma yasağının büyük bir kargaşaya ve panik havasına sebep olduğunu ifade ederek, 17 Nisan’da aynı manzaralarının olmaması için gerekli önlemlerin alınacağını açıkladı. Erdoğan açıklamasında, “ Hafta sonu alınan 30 büyükşehir ve Zonguldak’taki sokağa çıkma yasağı tedbirler arasındadır. Cuma gecesi sokağa çıkma yasağının sadece cumartesi ve pazar gününü kapsamasına rağmen panik havası oldu. Yasağın açıklandığı ilk saatlerde kargaşanın tekrarlanmaması için gereken tedbirleri alacağız. İçişleri bakanımızın bu konudaki sorumluluğu üstelenerek gösterdiği hassasiyeti takdirle karşılıyorum”