Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz Kararlılığı Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışındaki vatandaşlara hitaben, “Hangi engeli koyarlarsa koysunlar, sizler, sizler için ilan edilen tarihler içerisinde sandığınıza giderek oylarınızı muhakkak kullanın ve kullanacağınız oylar Batı’daki tüm ülkelere, dünyadaki tüm ülkelere en güzel cevap olacaktır. Sizin iradenizi kimsenin ketmetmeye, kimsenin engellemeye hakkı yoktur. 16 Nisan inşallah Batı’da, tüm dünyada önüne engel konulan vatandaşlarımın da sevindiği günler olacaktır diye düşünüyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınındaki “Cumhurbaşkanı Özel” programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

15 TEMMUZ KARARLILIĞI

Gerek 15 Temmuz ve sonrası, gerekse 1970’ten bu yana yaşanan sürecin halihazırdaki cumhurbaşkanlığı sistemi önerisine nasıl yansıdığının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz darbe girişiminin önemli şeyler öğrettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasına FETÖ’nün darbe girişimi gecesi her şeyin belli olduğunu milletin ak süt içinde o ipliği ayırır duruma geldiğini ifade ederek şöyle devam etti;

“O kararlılık hala devam ediyor, bitirmedi işi. Şimdi nereye gidersek, hangi meydana gidersek gidelim artık 10 binler, 50 binler bakıyorsunuz o meydanlarda. Daha büyük meydanlara gitmedik oralarda da inanıyorum ki yüz binler bizi bekliyor. Çünkü bir şeyin kararını veriyor şimdi. ’15 Temmuz’un anayasal bir teminat altına getirilmesini istiyoruz’ diyor. Niye diyor bunu? Şimdi kim ‘hayır’ diyor, bakıyor. Kandil’deki teröristler ‘hayır’ diyor. Kim bunlar, PKK. Beyanatlarını veriyorlar ve diyorlar ki ‘hayır’ deyin. Kim diyor? FETO’cular ‘hayır’ diyor. Bunlar değil miydi 15 Temmuz’da milletime karşı bu darbe girişiminde bulunanlar. Benim vatanımı parçalamak isteyenler bunlar değil miydi? Şimdi hesaplaşma günü ne zaman? Hesaplaşma günü inşallah 16 Nisan. Demokratik hakkını o gece nasıl demokrasiye sahip çıkarak benim vatandaşım koruduysa şimdi o gecenin devamı anlamında inşallah 16 Nisan’da da sandıkta demokratik hakkını çok daha güçlü bir şekilde kullanacaktır diye düşünüyorum.”

Kamupersoneli.net – ANKARA