Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 Hedeflerine, 2053 ve 2071 Vizyonuna Ulaşmaktan Hiç Kimse Bizi Alıkoyamayacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla yeni bir mesaj yayımladı.

Erdoğan mesajında Malazgirt Zaferi’nin 947’nci yıldönümünün büyük bir gururla idrak edildiğini ifade etti.

ERDOĞAN’IN MESAJI

Malazgirt Zaferi’yle 1071’de Anadolu’yu ebedi yurdumuz yapan kahraman ecdadımız, adalet, merhamet ve barışın timsali olmuş bir medeniyetin temellerini atmıştır. Dünyanın en güçlü devletlerine karşı destansı bir direnişin meyvesi olan son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti de Malazgirt’le birlikte atılan o sağlam temeller üzerine kurulmuştur.

çeriden ve dışarıdan gelen onca saldırıya rağmen milletimizin neredeyse bin yıldır bu topraklarda tutunması da Malazgirt ruhu sayesindedir. Sultan Alparslan’ın “Şehit olursam üzerimdeki bu beyaz elbisem kefenim olsun, zaferi kazanırsak istikbal bizimdir” sözleriyle sembolleşen bu ruh, 15 Temmuz gecesi hepimizin şahit olduğu üzere, halen dimdik ayaktadır.

Bugün de Türk ekonomisine yönelik saldırıları göğüslerken en büyük güvencemiz, milletimizin her bir ferdinin bağımsızlığına, vatanına, geleceğine sahip çıkma hususundaki azim ve kararlığıdır.

Malazgirt Zaferi’nin kazanılmasını sağlayan, bugün de farklılıklarımıza rağmen birliğimizi korumamızı mümkün kılan bu ruh ayakta oldukça, ülkemizi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonuna ulaşmaktan hiç kimse alıkoyamayacaktır.

Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan’ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Kamupersoneli.net I ANKARA