Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin Türkiye'ye Karşı Attığı Adımlar Kendi Güvenliğini Tehlikeye Sokacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times gazetesi için İngilizce olarak bir yazı kaleme aldı.

Erdoğan tarafından “Türkiye, ABD ile Krizi Nasıl Görüyor” başlıklı olarak yazdığı yazısında iki ülke arasında yaşanan gerginlikle alakalı detaylardan bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yazdıklarından kısa kesitler;

Türkiye yıllardan beridir ne zaman olursa olsun ABD’nin yardımına koşmuştur.

Kore’de askerlerimiz beraber çarpıştılar. Küba füze krizinin en yüksek seviyede olduğu dönemlerde Türkiye topraklarında Jüpiter füzelerinin konuşulmasına izin sağlayarak ABD’nin durumu yatıştırma çabaları katkı sağlamıştır.

11 Eylül saldırılarından sonra askeri birliklerimizi burada bulunan NATO misyonunu başarılı sağlamak adına Afganistan’a göndermiştik.

Ne yazık ki, bu tehlikeli trendi tersine çevirme çabalarımız boşa çıkmıştır ve ABD Türkiye’nin egemenliğine saygı duymaya başlayarak, milletimizin karşı karşıya kaldığı tehlikeleri anladığını ispatlamadığı durumda ortaklığımız riske girecektir.

FETÖ’cüleri hükümetime karşı kanlı bir darbe yapmaya çalışmıştır.

O gece milyonlarca vatandaşımız şüphesiz ki Amerikalı’ların Pearl Harbour ve 11 Eylül saldırılarından daha sonra deneyimlediği ve ayrıca vatana bağlılık hissiyatıyla sokaklara dökülmüştür.

Uzun zamandan beri benim seçim kampanyalarımda büyük rol oynayan arkadaşlarım; Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da aralarında olduğu 251 masum insan ülkemizin özgürlüğü için en ağır bedeli ödemiştir.

Ailemin yanı sıra benim ardımdan gelen ölüm mangası başarılı olması durumunda bende onlardan biri olacaktım ve Türk halkı, ABD’den bu saldırıyı kınamasını ve Türkiye’nin seçilmiş olan hükümetiyle dayanışmasını dile getirmesini istemişti.

Ancak Amerika bunu yapmamıştır ve olaya tepkisi tatmin edicilikten uzak bir görünüm sergilemiştir.

Bu da yetmezmiş gibi Türkiye’nin iki taraflı bir anlaşma ile Fetullah Gülen’in iadesi için yaptığı talepte hiçbir ilerleme kaydedilmediği görüldü.

Kamupersoneli.net I ANKARA