Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: İnsansız Tank Üretimi Yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün; Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 11. Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısı’da gündemle alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada; insansız hava araçlarının yanı sıra insansız tank üreteceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları; 

“Kalkınma yarışı her zaman büyük rekabetleri beraberinde getiriyor. Bizlerde milletimize hizmete talip olurken adalet ve kalkınmayı iki temel öncelik olarak belirlemiş durumdayız. Tüm potansiyeli ile milletimize inanarak yola çıkmıştık. Nitekin 15 yıllık iktidar boyunca elde ettiğimiz başarılar tüm cumhuriyet tarihinin üzerinde seyretmiştir. Bununla beraber tüm fırsatları ve riskleri en iyi şekilde dengeleyerek kaynakları azami ölçüde değerlendiren ülkeler hedefine ulaşabiliyor. Bunu yapamayan devlet ve toplumlar ise gerilemeye mahrum kalacaklar amaçlarımıza ulaşmanın en önemli amacı planlamamızdır. Hem fiziki altyapıya ve hemde insanlarımıza yatırımlar yapmış durumdayız. Ulaştırmanın yanı sıra enerji ve tarıma yönelik olarak birçok alanlarda yatırımlarımızda önemli mesafeler katedettik. Ülkemizde yoksulluğun adı değişti. Bugün yoksul demek yiyecek ekmek bulamamak değil belirli bir refah düzeyinin altında kalmak demektir. Çocuk ölümlerinin azalması ve anne sağlığının geliştirilmesi olmak üzere birçok noktayı geliştirmeyi başardık.

HÜKÜMETİMİZ DÖNEMİNDE 128 MİLYAR KAMU YATIRIMI YAPTIK

Tekstil ve tarım sanayisinden çıkarak düzgün adımlarla devam ediyoruz. Şuan yüksek teknolojiye dayalı üretimlerimiz sanayi paylrını artıracak bir adıma ihtiyacımız bulunuyor. Bir taraftan sanayileşmenin getirdiği enerji tarımlarını uygularken doğal kaynakları geliştirmeye devam ediyoruz. Kişibaşı milli gelirimizi 11 Bin dolar seviyelerine ulaştırmayı başardık. 202 yılında 236 milyar dolar olan gelirimiz 2016 yılında 863 milyar dolar seviyelerine çıkarmış durumdayız. Son 10 yılda 8.3 milyon ilave istihdam oluşturduk ve yüzde 11,3 olan bütçe ağımızı 2017 yılında 1,5 seviyelerine düşürmeyi başardık. 

Yatırımları kamu ve özel olarak yaptırmayı başardık. Türkiye’de dönemimiz içerisinde yaptırdığımız havalmanlarımızın tamamı böyledir. Özellikle ulaştırma yatırımlarımız ile uzak denilen noktaları yakınlaştırdık. 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol ağı uzunluğunu biz 2002 yılından sonra bunu 26 bin kilometreye çıkardık. 2002’de ülkemizde bulunmayan yüksek hızlı tren ahtlarını 2017 yılı itibriyle 2013 kilometreye çıkarmış durumdayız. 2017 yılı sonunda 78 ilimizde doğalgaz imkanı sunduk Modern olmak bu ya yaşam tarzına bunu yansıtmak modern olmaktır. Bu yılın sonuna kadar tüm illerde doğalgazı ulaştırmayı amaçlamaktayız.

Kamupersoneli.net I ANKARA