Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Mektubu Geri Verdim

Erdoğan -Trump görüşmesi sonrasında bir basın toplantısı düzenlendi ve liderler tarafından çeşitli açıkamalar yapıldı.

Saat 00:10 itibariyle yapılan basın toplantısında AB Başkanı Trump açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Erdoğan’ın hayranıyım. Ateşkes devam ediyor. İlerleme sağlanması çok güzel.

Türkiye’nin S-400 alması sorun çıkarıyor. Umarız bu sorunu çözeceğiz. Bakanlarımız çalışacak. 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması için mutabık kaldık. Mevcut rakamı 4 katına çıkarmak istiyoruz Dostluğumuzu daha da ilerletmek için çalışacağız.

“MEKTUBU GERİ TAKDİM ETTİM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamalarında Trump’ın gönderdiği mektupları geri takdim ettiğini ifade ederek şöyle devam etti: 

Değerli dostum başkan Trump’a misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. İşbirliğimizin derinleştirilmesi konusunda hem fikiriz.

DAEŞ’e karşı ortak mücadeleye devam edeceğiz. Şuan 2200 DAEŞ’li tutuklu veya mahkum var. Barış Pınarı Harekatı sonrasında, 17 Ekim mutabakatı yaptık. PKK/YPG bu mutabakatı bozmak için saldırı yapıyor. Telabyadda pazar patlamasında 13 sivil hayatını kaybetti.

Temsilciler Meclisinde alınan karar, işbirliğimizi bozmaya yöneliktir. Ermeni tarafına ortak komisyon kurulması yönündeki teklifimiz hala geçerlidir. TSK’nın 1 milyona yakın belgesi mevcuttur.

Yabancı terörist savaşçıları, kaynak ülkelere göndermeye devam edeceğiz.

Sayın Başkanın Güvenli bölge ilan edilmesi yönündeki talebine katılıyorum. Barış Pınarı Harekatıyla, bazı mülteciler geri dönmeye başladı. Bu konuda hazırladığımız programı Trump’la paylaştık.

Bilindiği üzere, FETÖ bir terör harekatıdır. Görüşmemizde, FETÖ’nün ABD’deki faaliyetlerinin sona erdirilmesi talebimizi yeniledik.

100 milyar dolarlık ticaret hedefi önemli bir hedef. Bakanlarımız çalışacak. Ayrıca, aynı şartlar olursa, Patriot alabileceğimizi sayın Başkana ilettim.