Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin Operasyonu Sahada Fiilen Başlamıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin Kütahya İl Kongresi’ne katıldı. Katıldığı kongre kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulundu.

Yapmış olduğu açıklamalarında özellikle Suriye’ye gerçekleştirilecek operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrin operasyonu fiilen başlamıştır dedi.

ABD’YE SERT MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kütahya’da düzenlenen partisinin il kongresine kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği konuşmasında, ABD’ye yönelik çok sert değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’nin terör örgütlerine yardım yapmasını eleştirdi.

ABD’nin terör örgütlerinin ismini değiştirerek kurnazlık yapmaya çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘siz kimi kandırıyorsunuz ya. Bu örgütün adı PKK’dır, bu örgütün adı PYD’dir, bu örgütün adı YPG’dir.’ dedi.

”Suriye’de kendilerince bir oyun kurgulayanlar, terör örgütünün adını değiştirerek kurnazlık yaptıklarını sanıyorlar. Bizim gözümüzde adı ne olursa olsun teröristlerden müteşekkil her türlü organizasyonun adı terör örgütüdür. Yok Suriye Demokratik Güçleri’ymiş, yok sınır ordusuymuş, yok sınır muhafızlarıymış, yok iç güvenlik oluşumuymuş, siz kimi kandırıyorsunuz ya. Bu örgütün adı PKK’dır, bu örgütün adı PYD’dir, bu örgütün adı YPG’dir.

Böyle olduğunu kendileri de çok iyi bildikleri halde bizi ve dünyayı kandırmak için kırk takla atıyorlar. Biri ‘Ordu kuracağız’ diyor. Biri ‘Böyle amacımız yok’ diyor. Öbürü ‘Sınır muhafızları kuracağız’ diyor. Mürekkebi kurumadan ‘Sınır muhafızları kuracağız’ diyor. Bunların birbirinden haberi yok. Üstelik bir de ‘Bu girişimlerimiz Türkiye’yi hedef almıyor’ diye güya üste çıkıyor. Onların ne dedikleri bizi ilgilendirmiyor. Sahada ne oluyor, ona bakıyoruz.”

AFRİN OPERASYONU FİİLEN BAŞLAMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında ayrıca Afrin’e düzenlenecek operasyonuna ilişkin çok net açıklamalarda bulunarak operasyonun fiilen başladığını duyurdu. 

”Onların aklına Türk deyince sadece kucaklarında besleyip büyüttükleri FETÖ’cüler ve onların büyüttükleri elemanları geliyor. Yine bunların hakkına bölgede çalışacak ortak deyince kiralık katil ordusundan ibaret olan PKK geliyor. Terör örgütüne güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu öğrenecekler. Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek.”

Kamupersoneli.net – ANKARA