Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'nın Terör Konusuna Yaklaşımını Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti sonrası Türkiye dönüşünde basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. 

Bu kapsamda Almanya ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TERÖR AÇIKLAMASI

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan sorunların çözümü ve ilişkilerin geliştirilmesi adına Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süredir Almanya’da bulunuyordu. Almanya ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyareti değerlendirdi.  

Bu kapsamda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündem maddesi Almanya’nın terör konusuna olan yaklaşımı oldu. Bu konuda çarpıcı ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını sizlere aktarıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya Yönelik Terör Değerlendirmesi

“Almanya’yla ilgili meselelerden biri de, PKK, FETÖ, DHKP-C gibi örgütlerin Türkiye karşıtı eylemleri konusunda yeterince duyarlı davranılmaması. Alman makamlarının bunlara karşı daha etkin mücadele vermelerini bekliyoruz. Bu beklentilerimizi de kendilerine bizzat ilettik. Ulusal güvenliğimize tehdit teşkil eden yapılara karşı etkin mücadele bizim temel hakkımızdır. Türkiye’de tutuklu bulunan bazı kişilerle ilgili onların söylediklerine karşılık olarak da, gerçek bilgileri bize sormalarının daha isabetli olacağını ifade ettik. Hadiseleri Türkiye’de kabine karşıtı ya da başkan karşıtı olanlardan dinleyerek değil, resmi kanallardan da dinlemelerinin, ona göre atılmasının daha doğru olacağını anlattık. Hükümete karşı olanlarla yürümekle sağlıklı sonuçlar alınamayacağını belirttik. FETÖ konusundaki yaklaşım farklılığı ortada. Bu, Merkel ile yaptığımız ortak basın toplantısında da açıkça görüldü. Yeterli delil olmadığından söz ediyorlar. Tüm delilleri kendilerine verdiğimiz halde, mahkeme kararlarını ilettiğimiz halde, bunların adeta yok sayılmasını anlamak mümkün değil.”

Kamupersoneli.net – ANKARA