Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim İdam Kararımı Açıkladılar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum’a yapmış olduğu konuşmasında gündemde yer alan konulara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalarında, terör ve dış siyaset konularına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

DÜNYADA ADALET YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında dünya siyasetini eleştirerek güçlü olanın haklı olduğu bir dünyada bulunuyoruz dedi. ”Maalesef dünyada adalet yok. Özellikle ekonomik noktada güçlü olanın haklı olarak takdim edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Böyle bir dünyayı kabullenmek mümkün değil.”

DÜNYA 5’TEN BÜYÜK

Birleşmiş Milletlerin yapısını da eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 daimi ülkenin etkisine vurgu yaptı. Bu durumun değişmesi gerektiğini de ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya dair şu ifadeleri kullandı. ”İşte BM’nin durumu. 5 daimi üye. Ve bütün dünya 5 daimi üyenin iki dudağının arasında. Ve çok aldatıcı bir durum. Nedir o? 15 tane geçici üyelik koymuşlar. Bütün ülkeler bunun için yarışıyor. Oradan geçici üyelik kapsan ne oluyor? Hiçbir şey olmuyor. Onun içni dünya 5’ten büyüktür. 

Dünyayı 2. dünya Savaşı’nın şartlarında değerlendirenler var. Geçti o. Değişim artık şart. Eğer demokratsak, gerçekten adil bir dünyayı kuracaksak bunu sağlamamız lazım. İkili görüşmeleri yaptığımız zaman ülkelerden bana gelen destek artıyor ama güçlülerin yanına geldikleri zaman dünya 5’ten büyüktür diyemiyorlar. Çünkü bir şekilde bağları var.”

TERÖR KONUSU

Katıldığı program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında terör konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu. 

”Türkiye’nin Suriye’ye olan sınırı 911 km. Burada Türkiye’nin söz sahibi olması gerek. PYD ile YPG’yi DEAŞ’a karşı kim yanına alıyor, Amerika. Bir terör örgütünü başka bir terör örgütü ile ıslah etmek akıl karı mı? DEAŞ’ı beraber yok edelim diyorum. Diyorlar ki PYD,YPG ile yapalım. 3500 TIR silah girdi. Bu silahlar Kuzey Irak’ta nereye yerleştirilecek?

Terör örgütlerine bunlar veriliyor. Bunlar benim için, ülkem için tehdit oluşturmaz mı? Seri numaralarını alıyoruz, ‘olaylar bitince silahları alacağız’ dediler. Ben diyorum ki alamazsınız. Silahlar yerini buldu. Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

BENİM İDAM KARARIMI AÇIKLADILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan  Avrupa’nın teröre karşı olan tutumuna tepki göstererek, ”Geçende Fransa’da yürüyüş yaptılar. Alman polisinin nezaretinde benim idam kararımı açıkladılar. Bir pankart bir de otomobil. Panckartta benim resmim var, Putin’in resmi var, bir de Suudi kralının resmi var. Öldüren Mercedes’i alır. Aynı durum Fransa’da Fransa’nın devlet radyosuna o posteri astılar. Fransa polisi o posteri izliyor.” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net – ANKARA