Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birlik Olma Zamanı Çoktan Gelmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bahreyn Başbakanı Halife bin Salman Al Halife ve Bahreyn Veliaht Prensi Salman bin Hamad Al Halife’yi kabul etti. Gerçekleşen görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Ayrıca görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulünün ardından Bahreyn Başbakanı Halife bin Salman Al Halife ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısında şu ifadelere yer verdi;

“BİRLİK OLMA ZAMANI GELMİŞTİR” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısında yaptığı açıklamasında tüm İslam aleminin birlik olma zamanının geldiğini ifade etti. Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Etnik kimlik, dil, kabile, renk ve mezhep temelinde birbirlerine yabancılaştırılan Müslümanlar Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Yemen’de ve daha pek çok yerde kendi kendilerini tüketiyor. Arap ve İslam medeniyetinin göz bebeği şehirlerin terör örgütlerinin, yabancı güçlerin vekalet ve yıpratma savaşlarının sahası haline getirilişini hep birlikte takip ediyoruz. İnsanlık vicdanının suskun kaldığı bu durum karşısında muktedirler ellerini ovuşturmakla, riyakarlar ise ne yazık ki timsah gözyaşları dökmekle meşguldür.”

“HEMEN HAREKETE GEÇMEMİZ GEREKİR”

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında bu coğrafyada kaderimiz de kederimiz de ortaktır. Bu topraklarda mazimiz de istikbalimiz de müşterektir. Bugün Suriye’nin, Irak’ın, Libya’nın ve söz konusu yerlerde yaşayan kardeşlerimizin başına gelenlerin yarın bizim başımıza gelmeyeceğinin de garantisi yoktur. Bu bağlamda daha sonra değil hemen harekete geçmemiz gerekir dedi.

Kamupersoneli.net | ANKARA