Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan :" Bu Millet Alnı Öpülesi Bir Millet"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan TBB Heyetini kabulünden sonra açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte tüm misafirlere teşekkür ederek başladı.

Erdoğan: ” Türkiye Barolar Birliği’nin değerli başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, değerli baro başkanları, değerli arkadaşlar sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Milletin evine hoşgeldiniz. Türkiye Barolar Birliği , FETÖ mensupları tarafından, 15 Temmuz’da başlatılan darbe girişimi karşısında demokrasinin , özgürlüklerin ve hukukun üstünlüğü yanında yer almıştır.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dan TBB’ye Teşekkür

Dayanışma için 15 Temmuz saldırı altında olan TBMM’yi, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’ni ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni özellikle bu sürecin ardından ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği yönetimine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Baro Başkanlarımız şundan emin olsunlar Türkiye bir hukuk devletidir öyle kalacaktır. Ülkemize ve milletimize savaş açan darbecilere karşı mücadele ilk andan itibaren hukuk devleti sınırları içinde yürütülmüştür.15 Temmuz gecesi darbeciler karşısında milletimiz ve emniyet güçlerimiz ile birlikte, savcılarıyla , hakimleriyle, Adalet Teşkilatımızı da bulmuşlardır.

Bugüne Kadar Anayasa ve Yasalar Dışında Atılmış Adım Yok

Soruşturmalar, Gözaltılar, tutuklamalar tamamen hukuk kuralları içinde yürütülmüştür, yürütülmeye de devam etmektedir. OHAL Milli Güvenlik Kurulu tavsiyesiyle , Bakanlar Kurulu kararıyla , meclis onayıyla, Anayasa’mızda belirtilen prosedüre uygun şekilde ilan edilmiş ve uygulamaya konulmuştur. Bugüne kadar da Anayasa ve yasalar dışında atılmış hiç bir adım yoktur. “

15 Yaşından 75 Yaşına Kadar

O Gece bir millet ayağa kalkmıştır, vücudunu kurşunlara tanklara, bombalara siper etmiştir. 15 Yaşından taa 75 yaşına kadar, Kadınıyla , Erkeğiyle siper etmiştir. Öyle zannediyorum ki dünyada bunun benzeri yoktur. 15 Temmuz gecesi hangi kökenden, hangi meşrepten olursa olsun, Türk milletinin 79 milyon insanı bu tarihi sınavı başarıyla vermiştir.

Bu Millet Alnından Öpülesi Bir Milletdir

Darbeciler ne kadar vicdansız ne kadar ahlaksız, ne kadar cani, ne kadar şuursuz ise, milletimiz o derece asil, o derece dirayetli, o derece cesur, o derece kararlı bir tavır içinde olmuştur. Bu millete ancak saygı duyulur. Bu millet alnından öpülesi bir milletdir. Bu millet her türlü teşekkürü, takdiri , hayranlığı hak eden bir milletdir. Hani şair diyor ya ” Delikanlım işaret aldın mı atandan , yürüyeceksin! millet yürüyecek arkandan…”  Evet millet gerçekten her şeyiyle yürüdü, ne tank dinledi, ne top dinledi, ne helikopterden atılanları gördü dinledi ne de uçaklardan atılanları.

Ulubatlı Hasanların Yürüdüğü Yoldan Yürüdü Bu Millet

Çünkü Ulubatlı Hasanlar’ın yürüdüğü yoldan yürüdü bu millet! O gece meydanlara çıkanlar bu yolun sonunun şehadete çıkabileceğini, gazilikle netileceleneceğini biliyordu. Kimi evden çıkarken, kimi yolda, kimi sevdikleriyle vedalaşırken, helalleşirken, hiç birinde en küçük bir korku emaresi yoktu.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi milletin gösterdiği destansı mücadeleden bahsederken ” Bu millet ALLAH(C.C)’dan başka kimsenin karşısında eğilmez.Bu millet kendilerine baş eğdirebileceklerini sananların başlarına gökkubbe yıkmıştır. İşte bu sebeple Türkiye’nin geleceğine çok daha güvenle bakıyoruz. ” dedi.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. saygı değer cumhur başkanım ben engelliyim maddi durumumda malum kamuda iş istiyorum saygılarımla engel oranım 100/53 ilgilenmenizi rica edrim tşk