Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ciddi Bir Kuşatma Altındayız

2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Lisesi’nde düzenlenen 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi Açılış Törenine katıldı ve burada bir açıklama yaptı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında “Çocuklarımızı belli kalıplara sıkıştırmak yerine onların kendi özelliklerine göre evlatlarımıza yaklaşmalıyız. Çocuklarımızın çoğunun bedeni sınıfta ama zihinleri başka yerlerde.” ifadelerine yer vererek ciddi bir uluslararası kuşatma altında olunduğunu farklı projelerin gündeme alınması gerektiğini belirtti.

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında “İktidara geldiğimiz ilk günden beri eğitim öğretime büyük önem veriyoruz. Eğitim öğretimi bütünleştirmek suretiyle geleceğe yürüyeceğiz. Teoriyle pratiği birleştirmeliyiz. Eğitim öğretim meselesinde kolaycılığa kapılmadık, köklü reformlar yaptık. Hayata geçirdiğimiz politikalar belli çevrelerce engellenmek istendi. Attığımız her adım anlamsız bir şekilde dirençle karşılaştı. Zaman zaman bu çevrelerin çağ dışı tepkileriyle karşılaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

2002’de sadece 58 fen lisesi varken bugün bu sayının 310’a yükseldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında Türkiye’nin eğitim öğretim alanında sıçrama yapacak konuma geldiğini vurguladı. 

Çocukların çoğunun bedeninin sınıfta ama akıllarının başka yerde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan çok ciddi uluslararası kuşatma altında olunduğunu ifade etti.

Bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında “bizim de artık daha farklı projeleri gündemimize almamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan bütün meslek liselerinde okuyan öğrencilerin pratik kazandırma çalışmalarını çok önemsediğini belirtti. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA