Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'nin Suriye Saldırısına Yönelik Açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay’da toplu açılış törenine katıldı. Burada halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’nin Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısına da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu açıklamalarda bulundu. 

”DEAŞ’LA MÜCADELE KILIFI ALTINA GİZLEMEYE KALKMAMALIDIR”

”Çocukların hunharca katledildiği bir dünyada, kimsenin kendini huzur ve güvende hissetmeye hakkı yoktur. Bu yaşananların ardından herkesin bulunduğu yeri, pozisyonu gözden geçirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Hiç kimse işledikleri insanlık suçlarını, çocuk katliamlarını, DEAŞ’la mücadele kılıfı altında gizlemeye kalkmamalıdır. Suriye’de yaşananlar DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır, trajiktir.”

”BEN BUNU DA YETERLİ GÖRMÜYORUM”

”Esed rejiminin kimyasal ve konvansiyonel silahlarla işlediği savaş suçlarına karşı atılmış bir adım olarak bunu olumlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben bunu da yeterli görmüyorum. Artık başka hiçbir hesap gütmeksizin sadece ve sadece mazlum Suriye halkını korumaya yönelik olarak her alanda ciddi ve netice almaya yönelik adımlar atılmasının zamanı gelmiştir.”

Kamupersonel.com – ANKARA