Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD Ziyaretine İlişkin Önemli Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti’ne hareketi öncesinde, Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlediği basın toplantısında Amerika Birleşik Devletlerine yapacağı ziyaret hakkında da açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a basın toplantısında bir gazeteci tarafından “Amerika kamuoyunda özellikle PKK ile mücadele konusunda bundan sonraki süreçte Türkiye ile daha yakın iş birliğine yönelik açıklamalar geldi. Yapılan bu güvence açıklamaları Türkiye’yi tatmin ve ikna edici noktada mıdır?” sorusu soruldu. 

Bunun soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu açıklamayı yaptı; 

“BU ZİYARET YENİ MİLAT OLACAKTIR”

“Ben bu ziyaretimi Türkiye-Amerika ilişkilerinde yeni bir milat olarak görüyorum. Şu ana kadar gelen bilgilerin içerisinde bizi tatmin eden bilgiler olduğu gibi, yeterli bilgiler olmadığını da maalesef yaşayarak gördük. Bu bakımdan bu ziyaret yeni milat olacaktır inşallah. Bundan sonra bunları değerlendirmek çok daha gerçekçi, rahat olacaktır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA