Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankapark Açıklaması: 23 Nisan'a Kadar Ücretsiz Olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesaplarından Atakule’de gençlerle bir araya gelerek sorularını yanıtladı.

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak “arın sadece sosyal medya hesaplarımızdan takip edilebilecek sürpriz bir programımız olacak. 28 Mart Perşembe, saat 12’de Twitter, Facebook ve Instagram’da buluşalım” ifadelerine yer vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarında Ankapark’ın 23 Nisan’a kadar ücretsiz olması önerisinde bulundu ve açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Ankaramızda da bir zamanların çevre ve şehircilik bakanı sayın Özhaseki bunun uygulamasını en güzel şekilde hayata geçirecek. Şimdi biliyorsunuz AnkaPark gibi onun başlayıcısı da Melih beydi, şimdi Mehmet beyle devam etti. 31’inin akşamına kadar… Ben şimdi sayın Özhaseki’den… Çok yoğun bir katılım oluyor. Sayın Özhaseki benim bir ricam olsa, oranın işleticileriyle görüşsen… Yani bu AnkaPark’ı 31 Mart akşamına kadar değil de, seçimi kazanacağınıza da inanıyorum. Bir Meclis kararı almak suretiyle 23 Nisan akşamına kadar AnkaPark’ı açık tutsanız, ücretsiz olarak değil mi? 23 Nisan’ı da orada kutlama fırsatı olsa… Böyle bir fırsatı verirsek inanıyorum ki hayır dualarını alırız…”

Mehmet Özhaseki ise yaptığı açıklamalarında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Keyifle dinliyoruz… AnkaPark hususu Ankara’da çok tartışıldı. Maliyetleri konusunda o kadar çok haksızlık ettiler ki. Yalanlar iftirasına arka arkaya geldi. Açıldığı anda gördüğümüz şu çok gerekli bir projeymiş. İlk gün açıldığında 230 bindi, ikinci gün ben de gittim. Akşam 4 civarında 980 bin kişi gelmişti. Maliyetleri de çok büyük değil zaten. İnşallah bunu 23 Nisan’a kadar uzatırsak, herhalde Ankara’da birkaç kez gelmiş olurlar. Ankaralı hemşehrilerimiz bekliyor efendim. Talimatı yerine getiririz inşallah.”