Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'da Yaşayan Türklere Askerlikte Yaş Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’te Avrupa’da yaşayan Türklerle bir araya gelerek Avrupa’da yaşayan 38 yaşını aşmış Türklerin dövizle askerlik konusundaki sıkıntıları hakkında müjdeli haberi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Şimdi burada sizlerle bazı müjdeleri paylaşmak istiyorum. Yurtdışındaki çocuklarımızın anadilini öğrenmeleri için, hafta sonu okullarını kuracağız. Diaspora’daki gençlerimize ayrılan üniversite kontenjanlarını 2 katına çıkarıyoruz. Boşanma kararlarını başka bir yere ihtiyaç kalmaksızın, başkonsolosluklar aracılığıyla halledilmesinin önü açıldı.

Dövizle askerliği 6 bin eurodan bin euroya düşürmekle kalmadık, 38 yaşını aşmış ancak dövizle askerliğe başvurmamış kişilerin sorunlarını da yakında çözüyoruz.

Yurtdışındaki Türkçe yerel medyayı güçlendirmek için Basın İlan Kurumu’nun yurtdışındaki Türkçe medyaya ilan ve reklam vermesinin önünü açacağız.

TRT Türk yeniden yapılandırılarak, yurtdışındaki vatandaşlarımızla daha geniş hizmet sunacak. Yurtdışından emekli olan vatandaşlarımızın ülkemizde yarı zamanlı çalışabilmesi konusunda seçimlerin hemen ardından bu konuda adımlar atmaya başlıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti tüm kurumlarıyla sizin yanınızdadır. Dünyanın neresinde bir vatandaşımızın başı dara düşse, tüm imkanlarımızla orada olmak boynumuzun borcudur. Kardeşlerim, birlikten güç doğar. Avrupalı Türkler kendi aralarında ne kadar birlik içinde olurlarsa o kadar güçlü olurlar.

Kimi Avrupalı ülkeleri ülkemize yönelik terbiyesizliğe varan tutumlar sergiliyorsa bu oradaki Türklerin dağınık olması sebebiyledir.

Kamupersoneli.net I ANKARA