Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Büyüme Rakamları ve Yönetim Reformu Hakkında Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26. Dönem 3. Yasama Yılı’nın açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmasında bugüne kadar TBMM’de çatısı altında görev yapmış tüm milletvekillerini saygıyla yad ettiğini belirterek, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, TBMM üyelerinden ahirete irtihal etmiş bulunanları rahmetle andığını söyledi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmasında yönetim reformu ve büyüme rakamları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

“26. DÖNEM MECLİSİ ÇOK İŞLER BAŞARDI”

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında “Önümüzde, hem Meclisimize, hem hükümetimize düşen önemli bir görev daha vardır. Uyum yasaları başta olmak üzere, yeni sistemin en sağlıklı şekilde hayata geçmesini sağlayacak düzenlemeler üzerinde derhal çalışılmaya başlanması gerekiyor. 2019 yılından önce tüm bu hazırlıkları bitirmiş olmalıyız. 

Bu çalışmaların sadece anayasa ve yasalardaki ifadelerin ayıklanmasından ibaret kalmamasını ümit ediyorum. Elimizdeki bu imkanı, kapsamlı bir yönetim reformu haline dönüştürme fırsatını çok iyi değerlendirmeliyiz. 26. Dönem Meclisi bugüne kadar çok büyük işler başardı, inşallah yeni yasama yılında çok daha önemli çalışmalara imza atacaktır.” ifadelerine yer verdi.

“BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR”

Ayrıca büyüme rakamlarına da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yılın ilk yarısındaki ortalama büyüme oranının yüzde 5,1 olarak gerçekleşmesinin, izledikleri kararlı politikanın eseri olduğunu belirtti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu olumlu ivmenin her geçen ay artarak süreceği görülmektedir. 

Hükümetten beklentim; kamu mali disiplininden taviz vermeden, vatandaşımızın günlük hayatını kolaylaştıracak, geleceğe daha güvenle bakabilmemizi sağlayacak tedbirler alıp hayata geçirmesidir. Maruz kaldığımız iç ve dış saldırılar karşısında gösterdiği güçlü duruşa müteşekkir olduğumuz milletimizi huzursuz ve tedirgin edecek, kafasında soru işaretleri oluşturacak gereksiz adımlardan kaçınılması büyük önem arz etmektedir.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA