Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dikey Yapılaşma Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fatih Belediyesi Kültürel Mirası İhya Restorasyon Projeleri Tanıtım Programı’na katıldı ve bir konuşma yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında “Onlar yıktı biz ise inşa ediyoruz, ihya ediyoruz. O yıkan zihniyet hangi zihniyetti? Malum CHP zihniyetiydi. Onlar az önce izlediğiniz o güzelim eserleri yeri geldi ahır olarak kullandılar. Yıktılar onunla iftihar ettiler. Biz ise inşa ve ihya ediyor ve bugünün nesline diyoruz ki “Bak senin deden işte böyleydi. Bunları yaptı. İşte size bıraktı. Ama birileri de geldi bunları yıktı.” ifadelerine yer verdi.

“İSTANBUL’U YENİDEN FETHEDİYORUZ”

“Şimdi gençlere sesleniyorum. Bunları yapıp kendi ecdadı olarak kendinden sonra gelenlere bırakanlar yanlış mı yaptılar? Onlar bıraktılar da bu yıkanlar o CHP zihniyeti doğru mu yaptı? Bunun hesabını sormayacak mısınız?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında “Fetih bu şehrin fiziksel olarak ele geçirilmesi değil. Asıl Fetih bugün yaptığımız eserlerle bu şehre damgayı vurmaktır. Ayağa kaldırdığımız her eserle İstanbul’u yeniden fethediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“MÜSAADE ETMEYİN”

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şehirlerimiz gecekonduların, zevksiz binaların istilasına uğradı. Artık şehirlerimizin çirkin binalarla kirletilmesine tahammül edemeyiz. Yaylalarımızı çirkin yapıların istila etmesine izin veremeyiz. Valilerimizden, belediye başkanlarımızdan rica ediyorum, lütfen, dikey yapılaşmaya müsaade etmeyin.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA