Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Eyalet Sistemi Açıklaması !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TV Net, TGRT Haber ve Beyaz TV ortak yayınında soruları yanıtladı. Burada Cumhurbaşkanlığı Sistemine ilişkin eyalet sistemi iddialarını da değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu açıklamalarda bulundu;

“BENDEN DUYDUNUZ MU?”

“Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. 1923’te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Değişiklik yapılan konu, yeni yönetim sisteminin gelmesidir.”

“REJİM MESELESİ 1923’TE BİTMİŞTİR”

“14 yıllık yönetimimizde PKK terör örgütüyle bu konuda verdiğimiz mücadele, üniter yapının en güzel örneğidir. Onlar, bizim Güneydoğu, Doğu illerimizde üniter yapıyı sıkıntıya düşürecek açıklamalar yaptığı zaman onların karşısında aslanlar gibi dikilen biz olduk. Bayrağımıza yönelik bir şey olduğu zaman aslanlar gibi onların karşısında dikilen biz olduk. CHP, Hakkari’ye gitti, miting yaptı, bir tane Türk bayrağını o mitingde gösteremedi. Onların çünkü oradaki güç kaynağı HDP’ydi. Onları arkalarına aldılar, onlarla beraber orada miting yaptılar. Bu konuyla ilgili olarak danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. Bir defa ‘Rejimle ilgili kim herhangi bir olaya giderse karşısında ilk defa ben dururum’ dedim. 1923’te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Ondan sonraki süreç sadece yönetim sistemleri meselesidir, şu anda da değişiklik yapılan konu, bir yeni yönetim sisteminin gelmesidir.” 

Kamupersoneli.net – ANKARA