Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ İhraçları Açıklaması: Ciddi Bir Ayıklama Yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV-Star TV ortak canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

“FETÖ ayıklanmasından sonra terörle mücadelede fark gördünüz mü?” sorusu üzerine Erdoğan, şu anda farkın göründüğünü ancak işlerinin daha çok olduğunu belirtti.

“ÇOK CİDDİ VERİ YAKALADIK”

Erdoğan, FETÖ’nün 40 yıllık bir çalışmanın neticesi olduğuna dikkat çekerek, “Bizler de bu ‘ByLock’ olayıyla çok ciddi bir veri yakaladık. Şu anda inlerine adeta onunla giriyoruz. Yani teknolojik olarak aklınıza ne gelirse, hangi imkanlarla çalışıyorlarsa biz de onların üzerine o imkanlarla saldırıyoruz. Bazıları ‘Benim telefonum değildi, kız kardeşimindi, amca çocuğunundu, o aldı kullandı.’ Kusura bakmasınlar, sen de telefonunun onlara kaptırma, verme. Eğer vermişsen, görüşmeler de yapılmışsa yargı bunların incelemesini enine boyuna yapıyor ve kararını veriyor. Bazen ısrarlar oluyor, yargı da bunu tekrar masaya yatırıyor ve gerçekten orada bir hata varsa, yargı da bunları düzeltme makamıdır, düzeltecek. Ama ortalığı ayağa kaldırmaya da gerek yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Devlet içerisindeki FETÖ mensuplarının ayıklamasına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, bu konuda bir oran söylemenin doğru olmayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

“CİDDİ BİR AYIKLAMA YAPILIYOR”

“Silahlı Kuvvetlerde ciddi bir ayıklama yapıldı, yapılıyor. Emniyet teşkilatımızda hakeza öyle. Devletin bütün kurumlarında başta Milli Eğitim olmak üzere ciddi bir ayıklama yapılıyor. Elimizdeki sayısal verilere baktığımız zaman yani 100 bine yakın bir ihraç söz konusu. Tabii bunlara itiraz falan olabiliyor. Bu itirazları dahi inceleme konumundayız. Yani hakikaten ellerinde sağlam veriler varsa, gereği yapılsın diyoruz. Ama ihraç ettiniz bundan da gam duymayın çünkü bedel ödedik. Bu ülkeyi böldüler, biz bu milletin bölünmesine rıza gösteremeyiz. Şu coğrafyada bizim en büyük gücümüz birliğimizdir, beraberliğimizdir. Son bir iade oldu, 400 küsür kişi. Bunlar yeniden görevlerine iade edildi. Veriler sağlam gelirse hemen konuyla ilgilenen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli beyin başkanlığındaki çalışma yapılıyor. Ondan sonra tekrar görevlerine iade edilme KHK ile düzenleniyor. Sonucu bana da geliyor. Bizler de hiç tereddütsüz onaylıyoruz.”

Kamupersoneli.net – AA

Bir Yorum

  1. Cumhurbaskanim bize telefona sahip cıksaydiniz diyorsunuz.ama siz degilmiydiniz milletim bizi affetsin diyen.aldatildik diyen.bunlar devletin en ust makamlarini bile aldatmisken, bizim gibi teknoloji cahillerine neler yaparlar.bir tek sizden umudum vardi oysa.