Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Fransa'da Seçimin Galibi Macron' Tebrik

Cumhurbaşkanlı kaynaklarından aktarılan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı oylamasından galip ayrılan Emmanuel Macron’u telefonla arayarak tebrik etti. Aşırı sağcı aday Marine Le Pen’e karşı büyük bir başarı kazanan, Yürüyüş Hareketi lideri Macron’u telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan başarısından dolayı kutladı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEBRİK TELEFONU

Ayrıca gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’daki seçim sonuçlarının Avrupa Birliği’nin geleceğine ilişkin umutları artırdığını ifade ettiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emmanuel Macron’un, Brüksel’de gerçekleştirilecek olan NATO zirvesinde yüzyüze bir görüşme için de mütabık kaldıkları aktarıldı. Türkiye ve Fransa ilişkilerinin daha ileri taşınma konusunda da kararlılıkların vurgulandığı aktarılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emmanuel Macron’un ilerleyen süreçte Türkiye ve AB ilişkilerindeki sorunların giderilmesinin önemine değindikleri de belirtildi. 

Fransa gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı oylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre, Yürüyüş Hareketi lideri Emmanuel Macron oyların yüzde 65,1’ini alırken rakibi aşırı sağcı Marine Le Pen yüzde 34,9’da kaldı.

Kamupersoneli.net – ANKARA