Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Heykel' Tartışmasına İlk Açıklama

Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, geçtiğimiz günlerde gündemde olan ve çok tartışılan heykel konusuna ilişkin ilk açıklama geldi.

ATO Congresium’da Belediye Başkanları Toplantısı’na katılan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 884 belediye başkanına hitap etti.

Heykel Değil Hizmete Yönelik Eserler Dikilsin

Erdoğan’a benzemediği gerekçesi ile sosyal medyada çokça konuşulan ‘heykel’ konusu ile ilgili ilk açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Şurada bir S400 anlaşması yaptık diye çılgına döndüler ya. Ne olacaktı, sizi mi bekleyeceğiz? Biz de tedbirlerimizi alıyoruz ve alacağız. Şahsımın heykelini ve benzerlerini yapmışlar. Tabii bunu duyunca ben çok çok üzüldüm. Bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini istiyorum, ne masklar yapılmasını istiyorum, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum.

Bir defa bunları kaldırttık. Bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler. Heykel değil hizmete yönelik eserleri diksinler. Bunların bizim değerlerimizle çatışan şeyler olduğunu bir defa bilmemiz lazım. Asla bu yola, hiçbir arkadaşım böyle bir yanlış yaptılar. Bundan sonra kimse de bu yola tevessüle etmesin” ifadelerini kullandı.

‘Kendimizle Yarışıyoruz’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 seçimlerine ilişkin; “Biz kendi kendimizle yarışıyoruz. 2019 mahalli seçimlerinde yüzde 50’nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz. 2019 Mart’ı bizim için adeta olmazsa olmazdır. Onun için 2019 Mart’ında aday olacak belediye başkanlarımız, şu andaki mevcut belediye başkanlarımız 2019’un Mart’ına değil, hedefi 2019 Kasım’ına koymalıyız” açıklamasını yaptı.

2019 Mart Olmazsa Olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapmış olduğu konuşmasında 2019 seçimleri ile ilgili açıklamalarda da bulunarak; “2019 Mart’ı bizim için adeta olmazsa olmazdır. Onun için 2019 Martında aday olacak olan belediye başkanlarımız, şu anki belediye başkanlarımız hedefi 2019’un Mart’ına değil 2019’un Kasım’ına koymalıdır.

Belediyelerimiz için en ufak bir spekülasyona yer vermeyecek şekilde çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Bugünkü bu toplantıyla bir miladi adımın atılması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Şehirlerdeki, beldelerdeki bütün dedikoduların ortadan kalkması için belediye başkanlarımıza, il genel meclis üyelerimize büyük görevler düşüyor” ifadelerine yer verdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA