Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar için Telefon Diplomasisi

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır, Yemen, Libya ve Maldivler bölgedeki istikrarı tehlikeye attığı gerekçesiyle Katar’la her tür diplomatik ilişkiyi kestiğini açıklamıştı. Bu ülkeler Katar’la ilişkilerini kesme nedeni olarak ise Katar’ın, Müslüman Kardeşler, IŞİD, El Kaide gibi terör örgütlerine destek verdiğini iddia etmeleri olmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 6 ÜLKE LİDERİYLE GÖRÜŞTÜ

Katar’da meydana gelen bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meselenin detayları hakkında 6 ülke lideriyle görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar konusunda yaşananlara ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

TÜRKİYE’NİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIR OLDUĞUNU BELİRTTİ

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirmiş olduğu telefon görüşmelerinde bölgede devam eden gerilimin azalması için diyalog ve diplomasi yolunun tercih edilmesi gerektiğine vurgu yaptığı açıklandı. Ayrıca, bölgedeki her türlü normalleşme çabaları için Türkiye’nin her türlü desteği vereceğini ifade ettiği belirtildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA