Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KHK İle İhraç Edilenlere İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; paritisinin en yetkili organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MYK) kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) alakalı olarak açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “İleride maddi açıdan mağduriyetler yaşanabilir” ifadesinde bulunan vekillere “hayat risktir” ifadesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin son MKYK toplantısına katılarak orada KHK’lar ve enflasyon konularıyla alakalı olarak açıklamalarda bulundu. 

“HAYAT RİSKTİR”

Hürriyet’in haberine göre; milletvekillerinin kararnamelerle alakalı olarak “Kararlar Meclis’e geldiğinde denetimlerle açılmakta. İlerleyen yıllar içerisinde bu ihraçlara red kararı verilebilir. Bu maddi olarak mağduriyet yaratabilir.” ifadesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise açıklamaya; “Bizler doğru olanı yapmaktayız. Hayat risktir denetimlerden asla kaçmıyoruz.” dedi.

DONALD TRUMP’LA GÖRÜŞTÜK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesiyle alakalı olarak yaptığı açıklamada; “Yaptığımız konuşmada Trump bana Bakanlarınız ABD’ye yönelik olarak eleştirel konuşmalarda bulunuyor” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı yanıt olarak ise “bizim arkadaşlarımız doğru olanı yapmıştır.” yanıtını verdim dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA