Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhtar ve Güvenlik Korucularına Büyük Müjde !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Muhtarlar Toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında muhtarlara ve güvenlik korucularını büyük bir müjde verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında muhtarların 613 TL tutarındaki SGK primlerinin devlet tarafından ödeneceğini ve Türkiye genelindeki tüm güvenlik korucularının sigortalı olacağını ifade etti. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu;

MUHTARLARIN SGK PRİMLERİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

“Şu anda muhtarlarımız bin 406 lira maaş alıyor ama ‘bu yetmez’ dedik. ‘Bir de bunların Sosyal Güvenlik Kurumu primleri var, onların da karşılanması lazım.’ dedik. İlgili kurumlarımız hazırlıklarını tamamladılar, yayımlanacak ilk Kanun Hükmünde Kararname ile bu meseleyi çözüyoruz. Artık muhtarlarımızın 613 lira tutan Sosyal Güvenlik Kurumu pirimleri devlet tarafından karşılanacak. Böylece muhtarlarımızın gelirleri de fiilen maaş artı sosyal güvenlik pirimi olarak 2 bin 19 liraya çıkıyor. Dersimi çalıştım da geldim, böyle boş gelmedim.”

KORUCULARA SİGORTA MÜJDESİ

“Güvenlik korucularımızın maaşlarını bin 411 liraya, harcırahlarını günlük 36 lira ve aylık bin 80 liraya çıkarmış, ayrıca günlük 21 lira da operasyon tazminatı ödenmesini sağlamıştık. Güvenlik korucularımız artık kendi illeri dışındaki operasyonlarda da görevlendirilebiliyor. Mevcut illerimize ilave olarak, Erzurum, Erzincan, Hatay ve Osmaniye’yi de güvenlik koruculuğu sistemine dahil ettik. Hem kadro sayısını 55 bine çıkartarak hem de yaş ortalamasını düşürerek güvenlik korucularımızı asker ve polislerimizin en büyük yardımcısı haline getirdik. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Ve tüm güvenlik korucularımızı sigortalı hale getiriyoruz. Sigorta primleri İçişleri Bakanlığımız tarafından ödenecek, güvenlik korucularımız tıpkı diğer sigortalılar gibi istedikleri yerden sağlık hizmeti alabilecekler.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Keşke bu yılda yapılan ek 5 sigorta ve bağkur primler tam 65 tl zam oldu keşke onu geri cekseler biraz . Sorsan köylü milletin efendisi diyorlar.??.be köylü kaldi nede çiftçi.