Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli İmam Hatip Okulları Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa Stadyumu’nda ÖNDER İmam Hatipliler Derneği mezuniyet törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada bir konuşma yaptı ve konuşmasında İmam Hatip Okulları hakkında çıkan haberlere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İmam Hatip Okulları hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklaması şöyle oldu;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili açıklamasına “Öğrencilerin zorla imam hatiplere kaydedildiği, okulların zorla imam hatiplere dönüştürüldüğü gibi haberler yalandır, yanlıştır, kasıtlıdır, çarpıtmadır.” ifadelerine yer vererek şöyle devam etti;

“ÖNCE KARŞISINDA BEN DURURUM”

“Önce karşısında ben dururum. Bunları köpürtenler, kendileri baskıcı ve faşist olduğu için herkesi de öyle zannediyorlar. Bizim zorlamayla, baskıyla hele hele toplum ve siyaset mühendisliğiyle asla işimiz olmamıştır, olmayacaktır. Gözleri açık olanlar için durum bellidir. İdraki bağlanmamış olanlar için hakikat apaçık ortadadır. İmam hatiplere olan ilgi zorlamanın değil, gönül bağının eseridir.”

“AYRIMCILIK AYIBINI UNUTMADIK”

“Mesleki eğitim sistemimizin tamamını felç etme pahasına imam hatiplere uygulanan ayrımcılık ayıbını unutmadık, unutmayacağız. 28 Şubat döneminin ürünü olan bu ayıbı biz ortadan kaldırdık. Böylece öğrenci sayıları 600 binden 60 bine kadar düşürülmüş okullarımızın kapılarına vurulan zincirleri millet olarak hep birlikte parçaladık. Bir asırdır yeşeren umutları yeniden canlandırdık. Milletimizin evlatlarını, değerleriyle, tarihiyle, kültürüyle yeniden buluşturduk.”

Kamupersoneli.net  – ANKARA