Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert Yanıt:" Kendileri bilirler."

Bilindiği gibi Avrupa ülkelerine vizesiz geçiş kapsamındaki süreç epey bir zamandır çözüme kavuşturulabilmiş değil. Bu konuyla alakalı görüşleri sorulan Cumhurbaşkanı, sürecin analizinde bulundu. Yapılan görüşmeler ve çalışmalar kapsamında Avrupa’ nın bugün itibariyle karar vermesi gerektiğini, bu konuda öne sürdüğü şartların da tamamen bu süreci uzatmaya yönelik davranışlarını ortaya çıkaracağını aktardı.

Sürece ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sert yanıt verdi ve aşağıdaki ifadeleri kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Avrupa Birliği’nin ülkemize söz verdiği vize serbestisi uygulamasının bu ay yürürlüğe girmesi gerekiyor. Birlik tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda, terörle mücadele gibi, Türkiye için hayati bir konunun, sürecin ön şartı haline dönüştürülmeye çalışıldığını görüyoruz. Açık söylüyorum: Bu tavır, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye verdiği sözü tutmak istemediğinin ilanıdır. Ve yine açıkça ifade ediyorum: Kendileri bilirler…”

Türkiye’ nin 2023 hedefleri

Türkiye’ nin 2023 hedefleri noktasında oldukça yol katedeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı, kapasite kullanım endeksindeki misli artışın şimdiden görülmeye başladığını aktardı. Büyük ekonomilerin ciddi sıkıntılar yaşadığı bir dönemde Türkiye’ nin büyüme oranlarını sergilmesinin takdir edilmesi gerektiğini de ifade etti.

Kamupersoneli.net | AA