Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika canlı yayında koronavirüs salgını ve gündeme dair açıklama yaptı.

SON DAKİKA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMASI

Son dakika video konferans ile  Kars Barajı açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs sürecinde Türkiye’nin önemli bir mesafe kat ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Hükümete geldiğimizde ülkemizde toplam 276 baraj vardı. Bugün ise son 18 yıldaki 585. barajı ülkemize kazandırıyoruz. Şehirlerimizi barajlarla, hidroelektrik santrallerle, içme suyu tesisleriyle, sulama kanallarıyla donatarak milletimizin refah seviyesini sürekli yükselttik.

EN SOMUT SONUÇLARI KORONAVİRÜS SALGINI DÖNEMİNDE GÖRDÜK

Türkiye’nin demokrasi ve ekonomi yolunda katettiği mesafenin en somut sonuçlarını koronavirüs salgını döneminde gördük.

Türkiye’yi bir gerdan gibi kuşatan barajlar silsilesine yeni bir halka ekliyoruz. Proje ile 475 bin dekar toprak sulanarak yılda 300 milyon lira gelir elde edilecek. Bu yatırımlar Türkiye’nin son 18 yılda geldiği seviyenin göstergesidir.

Engelleme çabalarına rağmen dev projelerle ülkemizi geleceğe hazırlamayı sürdürdük. Biz büyüdükçe, güçlendikçe Türkiye’ye yönelik saldırılar arttı. 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyüme oranını elde ettik. Ülkemize yönelik her saldırıda daha fazla tecrübe, daha fazla güç elde ettik.

Ekonomide aldığımız önlemlerin etkilerini mayıs ayından itibaren görmeye başladık. Türk lirasını dünya çapında işlem gören istikrarlı ve itibarlı bir para birimi haline getiriyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren ekonomide çok ciddi bir ivme bekliyoruz.

SON GÜNLERDE RAKAMLAR

Son günlerdeki rakamlar salgınla mücadelede mevzi kaybettiğimize işaret ediyor.