Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması! Kurban Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günlerinde..

Erdoğan, bugün düzenlemiş olduğu kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, “Cuma günü vasıl olacağımız mübarek kurban bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Kurban için tüm kurumlarımız hazırlıklarını tamamlamıştır” diyerek, Türkiye’nin Kurban Bayramı için hazır olduğunu duyurdu.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ GÜNLERİ DE DEĞERLENDİRİN

Kurban Bayramı’nda kesim yerlerinde yoğunluk yaşanmaması adına, kurban kesimleri için bayramın diğer günlerinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Gerek kurbanlıkların kontrolü, kesim yerleri, temizlik hususunda gereken tedbirler ağırlıklı olarak yerel yönetimler vasıtasıyla alınmıştır. Kurban kesim yerlerinde yoğunluk oluşmaması için bayramın ikinci ve üçüncü günlerinin de değerlendirilmesini tavsiye ediyoruz. Yola çıkacakların dikkatli olmalarını rica ediyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması! Kurban Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günlerinde..

TAVİZ VERMİYORUZ

Kurban Bayramı’nda da temizlik, maske ve mesafe kuralının esnetilmemesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı açıklamasında, “Temizlik, maske, mesafe kurallarından bayramda da asla taviz vermiyoruz. Sıkıntılı ve zahmetli olduğunu bildiğimiz bu kuralları kendimizin ve sevdiklerimiz için bu kuralları harfiyen uygulayalım. İnşallah çoğu gitti azı kaldı. Güzel günler bizi bekliyor” dedi.