Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye ve Irak'a Operasyon Sinyali!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı etkinliklere katılmak amacıyla Karaman’a gitti. Düzenlenen etkinlikler kapsamında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan terör konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklamalarında Türkiye’nin daha önce sınır ötesi terör operasyonlarını hatırlatarak Suriye ve Irak’a yönelik operasyon sinyali verdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN OPERASYON SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karaman’da yaptığı konuşmasında terör konusu üzerinde durdu. Türkiye’nin sınırlarında ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan olayların tesadüfi olmadığını vurguladı. Yaşanan her olayın birbiri ile bağlantılı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgede bir takım güçlerin planları olduğu vurgusunda bulundu. 

Terör konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle Suriye ve Irak sınırlarında bulunan terör merkezlerine işaret ederek bunlara asla izin verilmeyeceğini belirtti. Suriye ve Irak’ta terör noktaları olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buralara askeri müdahale sinyali verdi.

“Afrin’i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç’i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad’ı, Rasulayn’ı, Kamışlı’yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli’den Yayla Dağı’na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz.”

‘HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ’

ABD’nin Suriye’de faaliyet gösteren terör örgütü PKK’nın uzantısı olan YPG’ye silah vermesine eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müttefiklerin teröristleri şımarttığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya dair açıklamaları şu yönde,

”Kudüs başta olmak üzere tüm mukaddes beldelerimize yönelik tahriklere, tacizlere göz yummayacağız. Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı, kışkırttığı, silahlandırdığı teröristlerin heveslerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah kursaklarında bırakacağız. Her kafadan bir ses çıktığı için müttefiklerimizin hangi konuda ne düşündüğünü, ne yaptığını, ne yapacağını anlamakta açıkçası zorluk çekiyoruz. Ama onlar ne derse desin, ne yaparsa yapsın, bizim bu noktada kararımız gayet nettir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA