Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tartışılan KHK Maddesi Hakkında Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yayımlanan KHK ile ilgili çıkan tartışmalara son noktayı koydu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunda Sudan, Çad ve Tunus’u ziyaret etti. Erdoğan ziyaretinin dönüşünde ise gündemde yer alan konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Köpürtmeye Başladılar

Son yayımlanan KHK ile tartışmalara neden olan ‘sivillere ceza muafiyeti’ ile ilgili açıklama yaparak son noktayı koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu düzenlemenin ne ile ilgili olduğunun belli olduğunu belirterek, bundan önce de bu ifadenin yer aldığı dört ayrı KHK düzenlemesinin yapıldığını vurguladı. 

Akşam Gazetesi’nden Murat Kelkitlioğlu’nun haberine göre, son yayımlanan KHK’yı birilerinin köpürtmeye başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun yalnızca 15 Temmuzu kapsadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun dışında hiçbir şey söz konusu olamaz dedi.

Gereği Neyse Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamalarında, çıkarılan yasal düzenlemenin son derece açık olduğunu vurgulayarak, bu düzenlemenin kararlılıkla ve aynen devamından yana olduklarını aktardı. Erdoğan, iddia edilenler gibi ileride yanlış yorumlamalar gündeme gelirse, o zaman gerekli müdahalelerin yapılacağının altını çizdi. 

Böyle bir durum olur ise, ya yargının ya da parlamentonun gereği neyse yapacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KHK’ların önce parlamentoya da gideceğini belirtti.

Taşeronda Gelecek Yıla Kalacaktı

KHK’larla yalnızca süreci hızlandırdıklarını belirterek bir örnek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Mesela, taşeronu da KHK’ya koymamış olsak, konu önümüzdeki yıla kalacaktı. Yani onu KHK’ya koymamızın nedeni de süreci hızlandırma amaçlıdır. Ama o da elbette Meclis’e gelecek, orada tartışılacaktır” şeklinde konuştu.

Kamupersoneli.net – ANKARA