Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yüzde 7.4'lük Büyüme Oranıyla Rekor Kırdık' Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız İşverenler Örgütü MEDEF üyeleriyle bir araya geldi.  Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen görüşme kapsamında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin son yıllarda göstermiş olduğu ekonomik büyümeye dikkat çekti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN REKOR AÇIKLAMASI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEDEF üyeleriyle bir araya geldiği görüşmede yapmış olduğu konuşmasında, Türkiye ve Fransa’nın dünya ve Avrupa ekonomilerine oranlarını değerlendirdi. İki ülkenin de ekonomik anlamda önemli işler yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bağlamda Türkiye ile Fransa arasındaki ticari hacmin artırılması gerektiğini ifade etti.

Yapmış olduğu açıklamalarında Türkiye’nin ekonomik anlamda son yıllarda ki başarılarını hatırlatan  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakalanan büyüme rakamlarına vugu yaptı. Türkiye’nin 20172nin son çeyreğinde yüzde 11’lik bir büyüme kaydettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklanan değerlere göre yüzde 7.4’lük büyüme sağlandığını ve bunun bir rekor olduğunu vurguladı. 

“2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11’lik bir büyüme hacmini yakalayan ülkemiz, yüzde 7,4’lük bir büyüme oranıyla yeni bir rekor kırmıştır. Öyle ki pek çok kredi derecelendirme kuruluşu ve uluslararası ekonomik örgüt, Türkiye’nin ekonomik büyüme verilerini ciddi olarak tekrar gözden geçirmek zorunda kalmışlardır. Dördüncü çeyrekte de başarılı bir netice elde ederek 2017’yi, yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme ile tamamlayacağımıza inanıyoruz.”

EN HIZLI BÜYÜYEN EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

Açıklanan büyüme rakamlarına ilişkin olarak Türkiye’nin G20 ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomi durumuna geleceğini söyleyen  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı. ”Bu büyüme oranıyla Türkiye bir kez daha G20 ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomi durumuna gelmiş olacaktır. Önümüzdeki dönemde de bu başarılı grafiğimizi sürdüreceğimizden emin olabilirsiniz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA