Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey Rutte Seçimi Kazanmış Olabilirsin, Türkiye'yi Kaybettin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’daki Demokrasi Meydanı’nda toplu açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada konuşma yaparak gündemi değerlendirdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN HOLLANDA SEÇİMLERİ YORUMU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hollanda’da gerçekleştirilen seçimlere ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu seçimlere ilişkin yaptığı açıklamasında “Rutte seçimleri kazandın Türkiye’yi kaybettin” dedi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şöyle oldu;

 “Ey Rutte, sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. ‘Efendim, seçimden sonra başbakanla bir yemek yiyebiliriz.’ Bizde öyle bir başbakan yok, geç o işi. Sen kaybettin. Şimdi bunlar vizelerin kaldırılması meselesinde söz verdiler, tutmadılar. Şimdi ‘geri kabul’ diyorlar. Ne geri kabulü ya geç onları. Sen benim bakanımı Hollanda’ya sokmayacaksın, sen benim Dışişleri Bakanıma uçuş izni vermeyeceksin, benim topraklarım olan başkonsolosluk binasında görüşme yapmak, oraya girmesine fırsat vermeyeceksin, bizden buralara girişi bekleyeceksin. Yok öyle şey. Arapların güzel bir sözü var, ‘Men dakka dukka.’ Kim dak ederse, ona da dak olur.” 

Kamupersoneli.net – ANKARA