Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefe Yürümeye Devam Edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajını 737’nci Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla yayımladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJI

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan mesajında Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te açtığı kapıdan akın akın Anadolu’ya giren, buradaki kardeşleriyle kucaklaşarak hep ‘kızılelma’sını arayan ecdadımız, Ertuğrul Gazi ile kendisine yeni bir istikamet belirlediğini ifade etti.

Mesajında “Bugün bir kez daha Söğüt’te Alperenlerin serdarı Ertuğrul Gazi’yi anıyoruz. Bir obadan bir devlet çıkaran, bu devleti de 3 kıta 7 iklime hâkim kılan ecdadımızı rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyoruz. Ertuğrul Gazi’nin mücadelesi, milletimizin bir olduğunda, beraber olduğunda, kardeş olduğunda neler başarabileceğinin en somut ve çarpıcı örneğidir.” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunun için aradan geçen 7 asrı aşkın zamana rağmen, ecdadımızla aynı idealler uğrunda mücadele etmeyi sürdürdüklerini belirtti.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediklerini vurguladı ve mesajında şu ifadelere yer verdi:

Atalarımız, ‘Ekşi koruk sabırla tatlı üzüm olur’ der. Biz de sabırla hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Ertuğrul Gazi’nin Osmanlı çınarını toprakla buluşturmasıyla Fatih’in İstanbul’u fethi arasında yaklaşık 1.5 asır vardır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun üzerinden henüz bir asır bile geçmedi. Buna rağmen katettiğimiz mesafeyi çok önemli ama asıl menzilimizi düşündüğümüzde yetersiz görüyoruz. Türkiye, içinde sıkıştırılmaya çalışıldığı kısır gündemlerden uzaklaştıkça, maziden atiye kurduğu köprüyü güçlendirdikçe büyümekte, gelişmekte, güçlenmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA