Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herhangi Bir Yaptırım Konusunda Endişemiz Yok

Azerbaycan’daki temaslarının ardından yurda dönerken uçakta gazetecilerle söyleşi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Başkanları 7. Zirvesi ile Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında yaptırım tehditleri hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında PYD/YPG’nin hızla mevzi kaybettiğini belirtti.

“HERHANGİ BİR YAPTIRIM KONUSUNDA ENDİŞEMİZ YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konu hakkındaki açıklamaları şöyle oldu:

“Harekatı durdurun diye bize baskı yapıyorlar. Yaptırımlar açıklıyorlar. Bizim hedefimiz belli. Bizim herhangi bir yaptırım konusunda endişemiz yok. Biliyorsunuz bu yaptırımların içerisinde şahsım da dahil olmak üzere üç bakan arkadaşım ve bize vize koymak suretiyle bizi Amerika’ya sokmama gibi şeyler var.

Ticari bazı yaptırımlar var. Yani bunlar herhalde insan tanımıyorlar. Böyle bir sıkıntıyı yaşıyoruz. Ben Sayın Trump’a da bunları ayrıca söyledim. Bir taraftan da bizi ayın 13’ünde ABD’ye davet ediyorlar.”