Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: IKBY'nin Vahim Hatalar Yapmasını Engellemeliyiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ikili bir görüşme gerçekleştirdiler. İki lider gerçekleştirilen görüşmenin ardından basın açıklaması yaptılar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapılan görüşmenin ardından yapmış olduğu açıklamalarında, bölgede yaşanan gelişmeler ve ekonomi alanlarında işbirliklerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

”PUTİN’İ TEKRAR AĞIRLIYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya dair açıklamaları şu şekilde, “Bu yıl içinde değerli dostum ile beşince kez bir araya geliyoruz. Bakanlarımız Rus mevkidaşları ile görüşüyor. İkili münasebetlerin güçlenmesi önemli. İki ülke olarak konsey toplantılarına önem veriyoruz. Önümüzdeki konsey toplantısında Putin’i tekrar ağırlayacağız.”

”SURİYE VE IRAK2TA TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KONUSUNDA HEMFİKİRİZ”

Ekonomi konusunda ortak atılacak adımlara ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Daha önce 100 milyar dolar gibi bir hedef belirledik. İkili ilişkilerimizde önemli konulardan biri de enerji. Türk Akımı ve Akkuyu projelerine önem veriyoruz. Bugün bazı aksamaları görüştük. Bugün Irak ve Suriye konularını mütalaa ettik. Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünde hemfikiriz.” ifadelerini kullandı. 

” IKBY’NİN VAHİM HATALAR YAPMASININ ÖNÜNE GEÇMELİYİZ”

Irak ve Suriye konularında da yapmış oldukları görüşmeleri aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya dair, ”IKBY’deki referandumun hiçbir meşruiyeti yoktur. Kişisel, kısa vadeli çıkarlar uğruna hiç kimsenin bölgeyi tehlikeye atmaya hakkı yoktur. Referandum sonrası hassas dönemde, IKBY’nin daha vahim hatalar yapmasının önüne geçmeliyiz. 

Değerli dostum Putin ile Suriye’ye ilişkin güncel görüşmeleri ele aldık. İdlib’e yönelik çalışmalarımızın yoğun bir şekilde sürdürmesi kararı aldık. Cenevre’deki siyasi süreçten memnuniyet duyuyoruz. Bundan sonraki süreci arkadaşlarımız ile sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

VLADİMİR PUTİN’İN AÇIKLAMALARI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Yapmış olduğu açıklamalarında gerçekleştirilen toplantı detaylarına ilişkin bilgiler vererek, “Önemli bir başarıya imza attık. Bu, Sayın Erdoğan’ın girişimi sayesinde oldu. Çatışmasızlık ortamının oluşturulması için önemli koşullar ortaya çıktı. IKBY’de yapılan referandumu değerlendirdik. Rusya Dışişleri Bakanlığı da konuya ilişkin değerlendirmelerini yaptı. İkili ticari ilişkilerimizi değerlendirdik. 7 ay içinde yüzde 30 arttı. Bu sene kaybı telafi ettik. Türkiye’ye turist akımı dikkatimizi çekiyor, 11 kat arttı 2 buçuk milyon oldu.” açıklamalarında bulundu.

Kamupersoneli.net – ANKARA