Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Davutoğlu arasında kavga kızışıyor!

Erdoğan-Davutoğlu arasında alevlenen Şehir üniversitesi tartışması siyaseti de ikilinin arasında ki kavgayıda kızıştırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan eski yol arkadaşlarını dolandırıcılıkla suçlaması muhalefeti ve Davutoğlu cephesini konuşturdu.

CHP’li Özgür Özel ‘’Erdoğan aslında Şehir Üniversitesine saldırarak aslında torba bir suçlama yaptı. Bu çuvalın içine bütün siyasi yol arkadaşlarını attı. Birilerini karalayayım derken, kendi suçunu itiraf ediyor. Erdoğan’ın şahsına muhalif olanların, devletin imkanlarından, üniversite kurma, arazi tahsisi var ama muhalif değil de muhalefetsen yok. Erdoğan Devleti şirket yönetir gibi yöneteceğim diye gelmişti ama son zamanlarda görüyoruz ki bir suç örgütü gibi yönetiyor’’ dedi.

İYİ Partili Lütfü Türkkan ‘’Her iki tarafı dinlediğimde aynı çuvala konmuş iki karpuzu görüyorum. Yere attılar, çatılıyorlar şimdi ikisi. AKP’nin siyasi tartışmaları artık basit hırsızlık, dolandırıcılık suçları ile suçlanacak hale geldi.’’ dedi.

”DOLANDIRICI DEDİĞİ İNSANLARLA ÜLKEYİ YÖNETMEK”

Davutoğlu cephesinden Selçuk Özdağ, sosyal paylaşım hesabı üzerinden Erdoğan’ın dolandırıcılık suçlamasına karşı yaptığı açıklamada; ‘’Dolandırıcı dediğin insanlarla ülkeyi yönetmek, ardından partiden ayrılmasınlar diye görevler teklif etmek, bugünde dolandırıcı demek… Bu nasıl bir siyaset? Bu nasıl bir ruh hali? Bu nasıl bir davranış biçimi? ‘’ dedi.

Muhalefet; Davutoğlu’nun bu çıkışını eleştirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şehir Üniversitesini gündeme taşınmasını da Davutoğlu’nun yeni parti kurmasına bağladı. Zamanlamaya dikkat çekti.

Erdoğan’ın Şehir Üniversitesi konusunu, onca zaman bekleyip, Ahmet Davutoğlu’nun, yeni parti kurmaya kararlılığı ortaya çıkınca gündeme getirdiğini savunan Özgür Özel, FOX TV muhabirine şöyle konuştu; ‘’ Şehir Üniversitesine verilen arsa tahsilini, bunun için Halkbank’ta alınan krediyi… hepsini 5 yıldır biliyor. 5 senedir kaç bakanlar kurulu gelip geçti? Kaç MYK geçti? Zamanlama manidar! Neden bugün sorusunun cevabı, Davutoğlu’nun yeni bir siyasi oluşum içinde olmasıdır. Biz, tartışmaların niçin bugün yapıldığını irdeleyen ve bu konuda da milletin vicdanına ve ferasetine güvenen bir yol takip edeceğiz.’’ dedi.

NEDEN 4 YIL ÖLÜ TAKLİDİ YAPTIN?

İYİ Partili Türkkan; Cumhurbaşkanının yol arkadaşlarını dolandırıcılık ile suçlamasına karşı ‘’mal varlığımız araştırılsın’’ resti çeken Davutoğlu’nu eleştirdi. Lütfü Türkkan Davutoğlu için; ‘’madem bir şeyler biliyordun da neden 4 yıl bekleyip bugün bu çıkışı yaptığını eleştirerek ‘’4 yıl ölü balığı taklidi yapmanın nedeni neydi? 4 yıl sonra neden siyaset meşgul ediliyor? Sayın Davutoğlu sen başbakanlık yaptın kardeşim… Niye o zaman dediğin kişilerin malvarlıklarını incelemedin… Bu kadar dürüstlük timsali bir siyasetçi isen?.. Ki o dönemlerde her türlü imkan elindeydi…’’ dedi.

Türkkan konu nereye kadar gidebilir sorusuna ise şöyle cevap verdi;

İKİSİDE BU İŞTEN SIYRILIR!

‘’Her iki dönemde de cürüm olan siyasetçiler. Ortada her ikisinin bahs ettiği suçlar var… Ya ikisi birden yargılanırlar veyahut ikisi birden bu işten sıyrılırlar’’ dedi.

Erdoğan ve eski yol arkadaşları arasında süren Şehir Üniversitesi polemiği daha çok konuşulacak gibi.