Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmamoğlu arasında mazbata polemiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmamoğlu arasında mazbata polemiği gündeme geldi. Cumhurbaşkanı bugün gittiği cuma namazı sorası gündeme dair bazı açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin gündeme dair olan sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbukl Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun  mazbatasını almada Anıtkabir ziyaretinde attığı imzayı eleştirdi. Erdoğan mazbata ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Erdoğan, “Burada bir defa yeni yönetim sisteminde, yeni mekanizmada muhalefetin ifade ettiği gibi şeyler söz konusu değil. Bu iki görevimi ben yürütmek durumundayım. Hem partimin genel başkanlığını hem de Cumhurbaşkanlığı sürecini yönetmek durumundayım.” diyerek, şöyle devam etti:

“Bütün bunları yönetirken de bir şeye de özellikle tabii dikkat edeceğim. Örneğin, şu anda bir Anıtkabir olayı yaşandı değil mi? Şimdi bu Anıtkabir olayında bakıyorsunuz İstanbul’dan beyefendi çıkıyor, gidiyor. Sen bir defa şu anda mazbatanı aldın mı? Almadın. Mazbatanı almadığın halde, bir defa Anıtkabir’in protokol işlevi nedir, bundan da haberin yok. Orada buna kılavuzluk yapanlar, onlar da tabii buna yanlış kılavuzluk yaptılar ve burada sen git Misak-ı Milli Kulesi’nde deftere nasıl yazılacağını da bilmiyor. Böyle bir şeyi zaten yazma hakkın da yok. Belediye başkanlığı mazbatanı alırsın, eyvallah. O zaman bunu rahat rahat yaparsın. Buna da kimse mani olmaz. Ama şu andaki yaptığı işlev, bir defa protokol usulü açısından kesinlikle yanlıştır. 

Biz yıllar yılı, Başbakanlığımda da Büyükşehir Belediye Başkanlığımda da Cumhurbaşkanlığımda da sürekli Anıtkabir’e gideriz, geliriz. Hiçbir zaman bizler oradaki usule, erkana aykırı hareket etmemişizdir. Bunun önce usul, erkan öğrenmesi lazım. Ama ne yazık ki usul, erkan da öğrenemeden buna tabii yanlış kılavuzluk yaptılar ve yanlış da yola düştü. Kalkıp daha mazbatasını almadığı bir yerde altına da böyle bir isim işledi ve şimdi ne oldu? Milli Savunma Bakanlığı da defteri oradan çekti, aldı. Onun için sabırla, bilinmeli ki bu seçimlerin nihai kararını Yüksek Seçim Kurulu verecektir. Yüksek Seçim Kurulu nihai kararı verdiği andan itibaren de iş bitmiştir.” dedi..

Erdoğan’ın bu söylemlerine Bir daha gider bir daha imaza atarız diyen Ekrem İmamoğlu’da şunları söyledi;

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinin Anıtkabir ziyaretine ilişkin “Misak-ı Milli Kulesi’nde deftere nasıl yazılacağını da bilmiyor. Böyle bir şeyi zaten yazma hakkın da yok. Kalkıp daha mazbatasını almadığı bir yerde altına da böyle bir isim işledi ve şimdi ne oldu? Milli Savunma Bakanlığı da defteri oradan çekti, aldı.” sözleri hatırlatıldı. İmamoğlu, Erdoğan’ın bu eleştirilerine, “Anıtkabir’e ne zaman fırsat buldukça da gideceğim. Defteri çekip aldılarsa da bir daha gider bir daha yazarız. Bizim için Anıtkabir’e gitmek çok önemli. Çok değerli. Moral bulmak için gideceğim. Türkiye’mizin nasıl varlığını koruduğunu ve nasıl kurulduğunu anlamak için gideceğim. Kaldı ki bu kadar usule hassas bakıyorlar, İstanbul’da uygulanan usule niye hiç göz atmıyorlar, yorum yapmıyorlar? Hayretle takip ediyorum. Onu da düzeltirlerse sevinirim. Hâlâ hiçbir hamleleri yok. Yaratılan ortamın en büyük müsebbibi “İstanbul’da 3 bin oyla kazandık” açıklamasıdır. Sonrasında da diğer hususlar vukuu buldu. Ama dediğim gibi Anıtkabir’e yine gideriz. Yine yazarız. Seçimi kaybetsem de gidecektim. O benim ruhumda saklıydı.” diye yanıt verdi.

“ARADAKİ FARK 18 BİN CİVARINDA”

YSK’nın da kendi sistemlerinin de verileri güncellediğini belirten İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Benim sosyal medya hesaplarımı takip edebilirler. Biz oradan ne olduysa paylaşıyoruz. Bu hesap konusunda da, ‘Biz şuradan şuraya indik, şöyle oldu böyle oldu’ bu bir yanlıştır. Algı yaratıyorlar. Hesap bellidir. Biz yaklaşık 800 civarında iptal oyların sayımına başladığı anda 21 binin altındaydı. Başlanılan yeri yanlış tanımlıyorlar. Zaten 27 bin civarında ilk açıklamalarımız vardı pazar gecesi. Şuanda 18 bin civarında bir oya inmiş durumda. Bu da yaklaşık 120 binin üzerinde geçersiz oyların sayılmasından sonra gelinen netice. Dolayısıyla bizim şöyle bir durumumuz söz konusu. Biz seçimlere ve sayımlara çok hassas davranıyoruz. Toplumu doğru bilgilendirme konusunda özel bir çabamız var. Burada yanlış yapmayacağız. Lütfen vatandaşlarımız bizden bilgi alsınlar.” ifadesini kullandı..