Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'tan 'Genel Af Çıkaralım' Önerisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Yiğit Bulut köşe yazısı yazdığı gazetede çok konuşulacak bir öneride bulundu. 

Yazmış olduğu köşe yazısında erken seçim kararıyla bağlantılı olarak genel af çıkaralım önerisinde bulunan Yiğit Bulut konuya dair dikkat çeken ifadeler kullandı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BAŞDANIŞMANI YİĞİT BULUT’TAN GENEL AF ÇIKARALIM ÖNERİSİ

Yiğit Bulut kaleme aldığı köşe yazısında, “Büyük Barış” tezini defalarca dile getirdiğini vurgulayarak konuya dair 7 maddelik bir açıklamada bulundu. Yapmış olduğu açıklamalarında, genel af çağrısında bulunan Yiğit Bulut bundan sonraki süreç için temiz bir sayfa açalım dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Yiğit Bulut tarafından yazılan ve Star gazetesi tarafından yayımlanan yazısının bir bölümünü siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

Yiğit Bulut’un Yazısının Bir Bölümü Şu Şekilde, 

1- Herkes, “yerleşik yapılar” arındırıldıktan sonra, dönüp kendine baksın hatalarını düşünsün ve bir zihinsel adım atarak “çatışma” dinamiğinden “birlikte atak yapma” sürecine girsin.

2- Toplumdaki “zihinsel barış”, ana sorunların da bu geçiş sürecinde çözülmesiyle “toplumsal bir barış ve alt dinamikleri” olarak sorgulansın ve yeni açılımlar hayata geçirilsin.

3- “Yerleşik Yapıların manipülasyonlarına” bilerek katılanlar yapmasa bile, bu yapıya “gönüllü, zihnen, bedenen” destek veren her birey, kendini sorgulasın ve “çatışma-barış” geçişi için kendine düşenleri ve atılması gereken adımları ortaya koysun.

4- Çatışma-Barış geçişi “çatışmadan” beslenen yapıları ortadan kaldıracağı için arada oluşacak katma değeri toplumsal ekonomik çarklara katmak için çaba sarfedelim. Örnek faizin her “1 puanlık” düşüşünden ortaya “hastane, yol, okul” yapabileceğimiz net bir kaynak çıkıyor.

5- Başkanlık sistemine geçerken, “YENİ BİR TÜRKİYE-YENİ DOĞMUŞ KADAR TEMİZ VATANDAŞ” kavramını hayata geçirelim ve SİCİL kayıtlarını sıfırlayalım. Bazı suçlar hariç tutulmak şartıyla, her vatandaşın “yeni başlamış” bir sicili olsun. Kredi sicillerini de bu temizlenme kapsamına dahil edelim.

6- Başkanlık geçişi ile birlikte “Mali Sicilleri” de sıfırlarken, DEVLET-Vatandaş arasında “alacak-verecek” kalmasın ! Vergi borçlarını geçişe kadar yeniden yapılandırıp BAŞKANLIK BAŞLANGICI sonrası eldeki imkanlar sıfırlayalım.

7- Bazı suçlar hariç GENEL BİR AF hayata geçirelim ve “her vatandaşı” suçsuz Kabul ederek yeniden doğmuş gibi bir şans verelim.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. InsAllah bir aff cikarrr tum oylar affi cikaranlara af af

  2. İnşAllah af çıkar bizlerde mahkum aileleri olarak çok seviniriz ne olur bu FA havada kalmasın yardım edin

  3. sayın cumhurbaşkanım ne olur bir af bir fırsat verin

  4. Af çıkarsa bütün oylar senin dir Tayip baba insAllah çıkarırsın af şart 2 . Bir şans i herkez hakediyor

  5. Bu konu uzerinde yaptiginiz calisma halk tarafindan cok takdir edilicek ve oy potansiyelini yuksek derecede cogalicagindan suphemiz yok her tutukluya bir sans daha verilmeli aileleri sevindirmeli sadece ceza evinde yatan kisi cezayi cekmiyor tum aile bireyi onunla beraber o cezayi cekiyor insAllah yapmis oldugunuz bu aciklamanin guzel ve olumlu bir sonuc cikmasini cani gonulden istiyoruz

  6. Yapmis oldugunuz bu aciklama ile aileleri biraz olsun umutlandirdiniz her tutukluya bir sans daha verilmeli

  7. Y A Ş A S I N A K P A R T İ ALLAH RAZI OLSUN CUMNURBAŞKANIMIZDAN ŞÜKÜRLER OLSUN AF GELİYOR O Y L A R. R E C E P T A Y Y İ P.
    E R D O Ğ A N A ARKADAŞLAR

  8. Fetö hakimlerinin verdiği hapis veya diğer kararlar hespsi gözden geçirilsin yada bey efendinin dediyi gibi af çıksın bazı suçlar hariç evet af olsun yeni hayat oldun

  9. Bir af olsun herseyi ayirt etmek sartiyla bir kereye masus olsun

  10. pkk , fetö , çocuk i̇sti̇smarci̇lari , taci̇rleri̇ ,,,, hari̇ç ,,,af , destekleyen bi̇r mi̇lleti̇z , !!!!!

  11. Kredi borclarimiz sifirlan icralik olan herkesin borcu sifirlansin