Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Açıklamasına CHP'den Yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul’daki seçim itirazı sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye yangın yeri ama iktidarın aklında sadece İstanbul var. Seçimlerin üzerinden 15 gün geçti. Bu bize sandıkların yeniden sayımı bitirilmesin diye çok özel bir çaba gösterildiğini ortaya koyuyor. YSK’nın geçmiş kararlarını görmezden gelerek bunlara yol vermesi bugün geldiğimiz noktada ciddi sıkıntı kaynağıdır. İstanbul’da tüm ilçelerde oyların yeniden sayılmasını istediler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN İSTANBUL AÇIKLAMASINA YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisini MKYK toplantısında “YSK’nın İstanbul’daki seçimleri iptal edeceğini umut ediyorum” dediğiyle ilgili iddialara da yanıt veren Öztrak; “İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin neden vicdanları rahatlatacağını anlamış değiliz. Aksine seçimin yenilenmesinin, Ekrem İmamoğlu’nun elinden hukuksuz ve kanunsuz bir şekilde mazbatasının alınması sadece İstanbul’da değil tüm Türkiye’de vicdanlarda derin yaralar açar. 13 binden fazla oy farkı var. Oyların en çoğunu kim alırsa İBB Başkanı odur. ” ifadelerini kullandı.