Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla bir ülkeye daha sağlık malzemesi gönderildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başta ABD ve İngiltere olmak üzere 55 ülkeye sağlık malzemesi yardımı gönderildi. Ücretsiz maske dağıtımında yaşanan sorunlar, Türkiye’nin başka ülkelere sağlık malzemeleri göndermesi tartışmaları alevlerken, bugün bir ülkeye daha sağlık malzemesi gönderildiği açıklandı. Yapılan yardım malzemeleri ile ilgili paylaşım yapan Milli Savunma Bakanlığı, şu açıklamalarda bulundu;

KAZAKİSTAN’A SAĞLIK MALZEMELERİ GÖNDERİLDİ

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve COVID-19 ile mücadelede kullanılacak olan tıbbi yardım malzemeleri Kazakistan’a gönderildi” sözlerine yer verildi.

Diğer taraftan, Türkiye’nin başka ülkelere yaptığı yardımlar ile ilgili eleştiri düzeyinde değerlendirmelerde bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, şu açıklamaları yaptı;

NE DEDİLERSE BECEREMEDİLER

Geçtiğimiz yılın kış aylarında tanzim-satış mağazalarında patates, soğan kuyruklarında milletimizi bekleten saray hükümeti, bu salgında da milletimize beş maskeyi dağıtamamıştır. “Maskeleri uygun yerlerde satacağız” diye başladılar yapamadılar. “Vazgeçtik PTT eliyle ücretsiz göndereceğiz” dediler yine beceremediler; “e-devletten başvuru alacağız”, “kod göndereceğiz herkes eczanelerden alacak” dediler yine olmadı, sonunda başa dönüp 55 ülkeye bedava gönderdikleri maskeleri, millete satmaya karar verdiler.

1000 TL VERDİLER 730 TL’LİK MASKE GİDERİ ÇIKARDILAR

Bu arada polis Taksim Meydanı’nda maske takmayana ceza kesmeye devam ediyor. Şimdi maske satacaklar bir de tavan fiyat getirmişler: 1 TL. Bir aileye yılda bir defaya mahsus olmak üzere 1000 TL para verdiler. Ailenin iki bireyi her gün dışarı çıkmak zorunda kalsa, ailenin yıllık maske gideri 730 TL eder. 1000 TL’den kalan geriye 270 TL kalır. Bu 270 lirayla millet karnını mı doyuracak, kirasını mı ödeyecek, elektrik faturasını mı verecek? Bizim belediyelerimiz bedava maske dağıtmayı becerdi, ama saray hükümeti beceremedi. Çıplak gerçek bu. Ama bir şey daha yaptılar, belediyelerimizin maske dağıtmasını da engellemeye kalktılar.

NASREDDİN HOCA FIKRASI GİBİ

Atalarımızın “el iyisi olacağına ev iyisi ol” diye bir öğüdü var. Bu hükümet hep el iyisi olmayı tercih ediyor. Kendi vatandaşı maske beklerken, Amerika Birleşik Devletleri’ne, İngiltere’ye, İspanya’ya, İtalya’ya uçak dolusu maskeyi bedavaya gönderiyor. Adeta bir Nasreddin Hoca fıkrası… Nasreddin Hoca, zekâtını her yıl Akşehir’in en zengin adamına verirmiş. Komşular Hoca’yı uyarma ihtiyacı hissetmişler. “Bak hocam, zekât dediğin; yoksula, yetimlere, kimsesizlere, işi gücü olmayanlara, bakıma muhtaç kişilere verilir. Bu yaptığın yanlış” demişler. Hoca da gülmüş “asıl sizin yaptığınız yanlış” demiş… “Allah tarlayı, arsayı, evi, bağı, bahçeyi, altını, parayı, malı, mülkü benim zekât verdiğim bu adama vermiş, ben de zekâtımı Allah’ın verdiğine veriyorum. Siz, Allah’tan daha iyi mi bileceksiniz?” demiş’’ dedi.