Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş Var Ama Gençlere Beğendiremiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da katıldığı İl Danışma toplantısında işsizim diyen vatandaşlara iş imkanı sağladıklarını ancak iş beğendiremediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3’üncü Hava Limanı çalışmalarını buna örnek gösterdi. 3’üncü Hava Limanı’nda çalıştıracak işçi lazımdı ancak işsizim diyen vatandaşlar gelip çalışmadılar. Biz de mecburen Uzak Doğu’dan işçi getirmek zorunda kaldık.

Vatandaşlarımıza İş Beğendiremiyoruz

İnsanımızda iş beğenmeme hastalığı var diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’da katıldığı toplantıda açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Özel sektörün yatırımı ne biliyor musunuz 400 milyon liralık bir yatırım Karadeniz’in, Kafkasya’nın, İran’ın Orta Asya’nın giriş ve çıkış kapısı olan bir konumda bulunan Erzurum’un önünde bulunan potansiyel kaç şehirde var?  Eğer buna rağmen Erzurum’da işsizimiz çok, ticaretimiz zayıf ise dönüp kendimizi sorgulamalıyız. Bakın 3. havalimanı yapılıyor. Enteresandır bu havalimanına işçi bulunamıyor. Ta Uzak Doğu’dan işçi getiriliyor. İnsanımızda iş beğenmeme hastalığı var.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA