Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan İşsizliğin Nedenini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamalarında işsizlik hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında işsizliğin nedeni belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında işsizlik oranlarının yüzde 14 gibi yüksek bir seviyede olduğunu ifade etti. İşsizliğin sebebi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında istihdam oluşturulamaması değil işgücüne katılım oranının eskisine göre fevkalede yükselmiş olması olduğunu vurguladı.

İŞSİZLİĞİN NEDENİ

Konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

“İssizlik oranımız yüzde 14 gibi yüksek bir seviyededir. Eskiden ülkemizde çalışma çağına gelen nüfusun bir kısmı iş aramadığı veya aile şirketlerinde çalıştığı için istihdam istatistiklerine girmiyordu. Şimdi eğitim düzeyinin de yükselmiş olmasının da etkisiyle çalışma çağına gelen hemen her kadın ve erkek vatandaşımız iş arıyor.

(İşsizlikte artışın) Sebebi bizim istihdam oluşturamamamız değil. Mesele iş gücüne katılım oranının eskisine göre fevkalede yükselmiş olmasıdır.

17 yıl boyunca davalar açan kürsülerde nutuklar atan bunlardı. Aynı CHP’nin işsizlikten yakınıyor olmasını biz milletimize bırakıyoruz.”